- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Millefeuille van spinazie op Griekse wijze
Millefeuille van spinazie op Griekse wijze
- Temps Total 46min
- 5min
Préparation - 41min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (21)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Robot cuiseur - 17 programmes - 8 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
6 personen
450 g Verse spinazie
2 Ei
300 g Feta
15 bladje Filodeeg
30 g Boter
Zout
Water
Accessoires
Stoommandje Kneed- & hakmes
Préparation
Etape 1 /12
Verwarm de oven voor op 200°C (op thermostaat 6-7).
Etape 2 /12
Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.
Etape 3 /12
Was de spinazie en snijd in grote stukken. Leg in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 4 /12
Neem de spinazie uit het mandje en doe hem in een zeef. Maak de kom leeg en schoon.
Etape 5 /12
Laat de boter 15 seconden smelten in de microgolfoven en zet aan de kant.
Etape 6 /12
Doe de geklopte eieren en de verkruimelde feta in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 7 /12
Voeg de spinazie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 8 /12
Snijd de filodeegvellen doormidden. Bestrijk ze met gesmolten boter.
Etape 9 /12
Smeer een vierkante schaal in met olie.
Etape 10 /12
Leg de helft van de vellen in de schaal. Leg er de spinazievulling op en dek af met de resterende vellen.
Etape 11 /12
Snijd de bereiding in rechthoekige stukken.
Etape 12 /12
Zet ongeveer 25 minuten in de oven. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn.