Millefeuille van spinazie op Griekse wijze - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Millefeuille van spinazie op Griekse wijze

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 46min
  • Préparation
    5min
  • Cuisson
    41min
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 450 g Verse spinazie

  • 2 Ei

  • 300 g Feta

  • 15 bladje Filodeeg

  • 30 g Boter

  • Zout

  • Water

Accessoires

  • Stoommandje
    Stoommandje
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Préparation

Etape 1 /12

Verwarm de oven voor op 200°C (op thermostaat 6-7).

Etape 2 /12

Giet 0,7 L water in de kom van de keukenmachine.

  • Water

Etape 3 /12

Was de spinazie en snijd in grote stukken. Leg in het stoommandje. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 450g Verse spinazie
  • Stoommandje

Etape 4 /12

Neem de spinazie uit het mandje en doe hem in een zeef. Maak de kom leeg en schoon.

Etape 5 /12

Laat de boter 15 seconden smelten in de microgolfoven en zet aan de kant.

  • 30g Boter

Etape 6 /12

Doe de geklopte eieren en de verkruimelde feta in de keukenmachine met het kneed-/breekmes. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 2 Ei
  • 300g Feta
  • Zout
  • Kneed- & hakmes

Etape 7 /12

Voeg de spinazie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Kneed- & hakmes

Etape 8 /12

Snijd de filodeegvellen doormidden. Bestrijk ze met gesmolten boter.

  • 15bladje Filodeeg

Etape 9 /12

Smeer een vierkante schaal in met olie.

Etape 10 /12

Leg de helft van de vellen in de schaal. Leg er de spinazievulling op en dek af met de resterende vellen.

Etape 11 /12

Snijd de bereiding in rechthoekige stukken.

Etape 12 /12

Zet ongeveer 25 minuten in de oven. De bovenkant moet mooi goudbruin zijn.

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
5h 15min

Millefeuilles vanille et framboises

ratings.NaN

Millefeuille van spinazie op Griekse wijze - Recette Companion | Moulinex
Millefeuilles vanille et framboises