Met sinaasappel gekaramelliseerde zalm - Recette Dual EasyFry&Grill | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Met sinaasappel gekaramelliseerde zalm

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 55min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    15min
  • Repos
    30min

Ingrédients

6 personen

  • 6 straaltje Zalmfilets (ongeveer 150 per stuk)

  • 2 el Sesamolie

  • 1.5 el Geraspte gember

  • 4 el Sojasaus

  • 3 teentje Knoflook

  • Zout, peper

  • Een paar partjes sinaasappel om zo te serveren

  • 2 Sinaasappels

  • 4 el Honing

  • 2 tl Geraspte gember

  • 1.5 el Sesamzaad

Préparation

Etape 1 /8

Meng in een schaaltje de sesamolie, geraspte gember, sojasaus en fijngehakte knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Leg de zalm in de schaal, giet het mengsel erover en laat 30 minuten marineren.

  • 6straaltje Zalmfilets (ongeveer 150 per stuk)
  • 2el Sesamolie
  • 1.5el Geraspte gember
  • 4el Sojasaus
  • 3teentje Knoflook
  • Zout, peper

Etape 2 /8

Bereid de saus. Was en droog de sinaasappelen. Rasp de sinaasappels en pers het sap eruit. Meng in een kleine kom het sinaasappelsap, de rasp, honing, gember en sesamzaadjes.

  • 2 Sinaasappels
  • 4el Honing
  • 2tl Geraspte gember
  • 1.5el Sesamzaad

Etape 3 /8

Zet het apparaat aan. Zet lade 1 aan. Zorg dat de plaat in lade 1 ligt. Zet het GRILL-programma 8 minuten aan op 200 °C. Doe de ingrediënten nog niet in de lade, het apparaat begint automatisch met voorverwarmen. Druk op START om het kookproces te starten.

Etape 4 /8

Wanneer het apparaat piept en op het scherm ‘Toevoegen’ verschijnt, is de voorverwarmingscyclus van de grill voltooid. Leg ook de zalmmoten op de plaat in lade 1, met de huidkant naar beneden, en doe de lade dicht. Het kookproces wordt automatisch hervat.

  • 6straaltje Zalmfilets (ongeveer 150 per stuk)

Etape 5 /8

Nadat de zalm 10 minuten heeft gebakken, open je de keukenmachine en verdeel je wat sinaasappelsaus over de zalmmoten.

Etape 6 /8

Controleer of de zalm gaar is en laat hem indien nodig nog een paar minuten bakken.

Etape 7 /8

Zodra de zalm gaar is, leg je hem in een schaal en bedek je hem opnieuw met de saus.

Etape 8 /8

Serveer direct met een paar sinaasappelpartjes en gekruide sperziebonen.

  • Een paar partjes sinaasappel om zo te serveren

Companions,Ustensils and accessoiries