Marmercake - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Marmercake

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 30min
  • Préparation
    30min
  • Cuisson
    1h
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 6 Eiwitten

  • 6 Eierdooier

  • 1 snuifje Zout

  • 120 g Suiker

  • 200 g Boter

  • 160 g Suiker

  • 6 g Vanillesuiker

  • 1 snuifje Citroenzeste

  • 3 cl Rum

  • 280 g Bloem

  • 8 g Bakpoeder

  • 100 ml Melk

  • 20 g Cacaopoeder

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk
  • Beater
    Beater

Préparation

Etape 1 /14

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Etape 2 /14

Scheid de eiwitten en de eierdooiers. Zet de eierdooiers aan de kant in een aparte kom en doe de eiwitten met het zout in de kom van de keukenmachine. Druk op 'Start'.

  • 6 Eiwitten
  • 6 Eierdooier
  • 1snuifje Zout
  • Flex Whisk

Etape 3 /14

Weeg de suiker in een aparte kom.

  • 120g Suiker

Etape 4 /14

Druk hierna op ‘Start’ en voeg na 30 seconden de suiker toe.

  • 120g Suiker
  • Flex Whisk

Etape 5 /14

De eiwitten zijn klaar. Zet ze aan de kant in een aparte kom.

Etape 6 /14

Doe de zachte boter, de suiker, de vanillesuiker, de citroenzeste en de rum in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.

  • 200g Boter
  • 160g Suiker
  • 6g Vanillesuiker
  • 1snuifje Citroenzeste
  • 3cl Rum
  • Flex Whisk

Etape 7 /14

Druk op ‘Start’ en voeg de eierdooiers één voor één toe aan de kom van de keukenmachine.

  • 6 Eierdooier
  • Flex Whisk

Etape 8 /14

Zeef de bloem en het bakpoeder in een aparte kom. Spatel het daarna door het mengsel in de kom van de keukenmachine.

  • 280g Bloem
  • 8g Bakpoeder

Etape 9 /14

Spatel hierna ook de melk en de eiwitten door het mengsel in de kom van de keukenmachine.

  • 1snuifje Zout
  • 100ml Melk

Etape 10 /14

Leg een velletje bakpapier in de ingevette cakevorm. Giet er de helft van het beslag in.

Etape 11 /14

Voeg het cacaopoeder toe aan het resterende beslag in de kom van de keukenmachine en druk op ‘Start’.

  • 20g Cacaopoeder
  • Beater

Etape 12 /14

Giet het chocoladebeslag in de vorm. Maak met een vork spiraalvormige bewegingen in het beslag.

Etape 13 /14

Bak de cake gedurende 1 uur op 160 graden.

Etape 14 /14

Laat de cake afkoelen alvorens uit de vorm te halen.

Companions,Ustensils and accessoiries