Linzen, gerookte schelvis en curry - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Linzen, gerookte schelvis en curry

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 51min
  • Préparation
    10min
  • Cuisson
    41min
  • Repos
    1h

Ingrédients

4 personen

  • 40 cl Melk

  • 250 g Gerookte schelvisfilet zonder vel

  • 250 g Groene linzen van Le Puy

  • 100 g Ajuin

  • 3 g Look

  • 1 tl Kerrie(poeder)

  • 20 ml Olie

  • 1 bladje Laurier

  • 90 cl Water

  • Zout

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Préparation

Etape 1 /6

Laat de gerookte schelvis gedurende 1 uur weken in melk alvorens u aan het recept begint.

  • 40cl Melk
  • 250g Gerookte schelvisfilet zonder vel

Etape 2 /6

Doe de gepelde look en ui in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 100g Ajuin
  • 3g Look
  • Ultrablade hakmes

Etape 3 /6

Vervang het hakmes door de mengstaaf. Voeg de kerrie, linzen, olie, laurier en het water toe. Breng op smaak met peper en zout. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 250g Groene linzen van Le Puy
  • 1tl Kerrie(poeder)
  • 1bladje Laurier
  • 90cl Water
  • Zout
  • Menger

Etape 4 /6

Laat de schelvis uitlekken en snijd in kleine stukken.

Etape 5 /6

Voeg toe aan de bereiding. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • Menger

Etape 6 /6

Dien warm of koud op met een vinaigrette.

Companions,Ustensils and accessoiries