Kramiek
- Temps Total 14h 37min
- 20min
Préparation - 47min
Cuisson - 13h 30min
Repos
Appareils compatibles (20)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Robot cuiseur - 17 programmes - 8 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
5 personen
13 cl Halfvolle melk
10 g Verse bakkersgist
350 g Bloem
5 g Zout
1 Ei
60 g Suiker
7.5 g Vanillesuiker
70 g Boter
120 g Rozijnen
1 Ei
60 g Parelsuiker (eventueel)
Accessoires
Kneed- & hakmes
Préparation
Etape 1 /10
Doe de melk en de gist de dag tevoren in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 2 /10
Voeg de bloem, het zout, het ei, de suiker, de vanillesuiker en de boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Laat het deeg na het kneden gedurende de aangegeven 40 minuten op 30°C rijzen.
Etape 3 /10
Haal het deeg eruit en voeg de rozijnen toe. Maak een deegbol. Doe de bol in een aparte kom en dek af met huishoudfolie.
Etape 4 /10
Laat 12 uur rusten in de koelkast.
Etape 5 /10
Maak hierna 8 bolletjes van het deeg. Leg het deeg in een cakevorm. De bolletjes moeten dicht tegen elkaar liggen.
Etape 6 /10
Laat gedurende 1u30 rusten op een tochtvrije plaats.
Etape 7 /10
Verwarm de oven voor op 180°C (op thermostaat 6).
Etape 8 /10
Klop een ei. Smeer het over de brioche. Bedek met parelsuiker.
Etape 9 /10
Zet gedurende 40 minuten in de oven.
Etape 10 /10
Laat het afkoelen alvorens te serveren.
