- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Kippenpasteitje
Kippenpasteitje
- Temps Total 4h 40min
- 5min
Préparation - 3h 15min
Cuisson - 1h 20min
Repos
Appareils compatibles (1)
Ingrédients
6 personen
25 cl volle melk (ong. 3,2 % vetgehalte)
40 g suiker
6 g droge gist
1 el tarwebloem
400 g tarwebloem
50 g boter
1 ei
1 dooier
1 snuifje zout
1100 g kip
1 ui
650 g aardappelpuree
1 snuifje zout
1 cl plantaardige olie
1 dooier
3 cl melk
Accessoires
Dough Hook Flex Whisk
Préparation
Etape 1 /13
Kook de kip gedurende 1,5 tot 2 uur.
Etape 2 /13
Fruit de stukjes ajuin in plantaardige olie. Meng de geplette aardappelen met de ajuinen en breng op smaak met zout.
Etape 3 /13
Haal het kippenvlees van het been en verwijder het vel. Snijd in kleine blokjes.
Etape 4 /13
Verwarm de melk in een steelpan tot 30-35 graden. Los de suiker, 1 eetlepel bloem en de gist op in de melk. Laat op een warme plek staan gedurende 12 tot 15 minuten.
Etape 5 /13
Haal de bloem door een zeef en vang het op in een aparte kom.
Etape 6 /13
Smelt de boter in een stoofpan.
Etape 7 /13
Voeg de eieren toe aan de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Etape 8 /13
Voeg de bloem, de melk met de gist, de boter en een snufje zout toe aan de eieren in de mengkom. Druk op 'Start'.
Etape 9 /13
Doe het deeg in een aparte kom en laat 60 minuten staan.
Etape 10 /13
Rol het deeg uit en doe het in de bakvorm. Verdeel de vulling over het deeg. Doe randen naar het midden en maak dicht.
Etape 11 /13
Smeer de pastei in met een mengsel van melk en eierdooier. Zet 20 minuten aan de kant.
Etape 12 /13
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Etape 13 /13
Bak de pastei gedurende 40 minuten op 170- 180 graden op de heteluchtstand. Bak vervolgens 20-25 minuten op 160 graden.
