- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Kerstbollen
Kerstbollen
- Temps Total 3h 57min
- 40min
Préparation - 17min
Cuisson - 3h
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Robot cuiseur - 17 programmes - 8 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
200 g Chocolade
15 cl Vloeibare room
130 g Mascarpone
30 g Poedersuiker
1 tl Cacaopoeder
Gekonfijte vruchten
Accessoires
Kneed- & hakmes Klopper Menger
Préparation
Etape 1 /11
Doe de chocoladestukjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 2 /11
Haal er ongeveer 1/3 van de chocolade uit en zet aan de kant.
Etape 3 /11
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 4 /11
Doe de rest van de gehakte chocolade in de kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 5 /11
Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak met een fijne spuitmond.
Etape 6 /11
Spuit chocoladestrepen in de siliconen vormen om een vrij dikke roosterstructuur te krijgen.
Etape 7 /11
Zet voor minstens 3 uur in de koelkast.
Etape 8 /11
Doe de mascarpone met de vloeibare room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 9 /11
Voeg de poedersuiker en de cacao toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Etape 10 /11
Haal elke halve bol voorzichtig uit de vorm. Leg een halve bol op elk bord.
Etape 11 /11
Doe wat cacaocrème en enkele stukjes gekonfijt fruit op de bovenkant. Maak dicht met een andere chocoladeschelp.