Kerstbollen - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Kerstbollen

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 3h 57min
  • Préparation
    40min
  • Cuisson
    17min
  • Repos
    3h

Ingrédients

4 personen

  • 200 g Chocolade

  • 15 cl Vloeibare room

  • 130 g Mascarpone

  • 30 g Poedersuiker

  • 1 tl Cacaopoeder

  • Gekonfijte vruchten

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Klopper
    Klopper
  • Menger
    Menger

Préparation

Etape 1 /11

Doe de chocoladestukjes in de kom van de keukenmachine met het mes om te kneden/vermalen. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 200g Chocolade
  • Kneed- & hakmes

Etape 2 /11

Haal er ongeveer 1/3 van de chocolade uit en zet aan de kant.

Etape 3 /11

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Menger

Etape 4 /11

Doe de rest van de gehakte chocolade in de kom. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • Menger

Etape 5 /11

Giet de gesmolten chocolade in een spuitzak met een fijne spuitmond.

Etape 6 /11

Spuit chocoladestrepen in de siliconen vormen om een vrij dikke roosterstructuur te krijgen.

Etape 7 /11

Zet voor minstens 3 uur in de koelkast.

Etape 8 /11

Doe de mascarpone met de vloeibare room in de mengkom van de keukenmachine en bevestig de klopper. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 15cl Vloeibare room
  • 130g Mascarpone
  • Klopper

Etape 9 /11

Voeg de poedersuiker en de cacao toe. Sluit het deksel en klik op 'Start'.

  • 30g Poedersuiker
  • 1tl Cacaopoeder
  • Menger

Etape 10 /11

Haal elke halve bol voorzichtig uit de vorm. Leg een halve bol op elk bord.

Etape 11 /11

Doe wat cacaocrème en enkele stukjes gekonfijt fruit op de bovenkant. Maak dicht met een andere chocoladeschelp.

  • Gekonfijte vruchten

Companions,Ustensils and accessoiries