- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Gevulde pompoen
Gevulde pompoen
- Temps Total 1h 23min
- 20min
Préparation - 1h 3min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (21)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
1000 cl Pompoen
200 g Worstvlees
120 g Gemalen rundvlees
60 g Witbrood
7 cl Melk
100 g Gekookte kastanjes
2 Eieren
40 g Sjalotten
70 g Gerookt spek
1 cl Olijfolie
8 takje Bieslook
Water
Accessoires
Ultrablade hakmes
Préparation
Etape 1 /11
Maak de pompoen schoon en dep droog. Snijd het hoedje eraf en verwijder de zaadjes met een eetlepel.
Etape 2 /11
Laat de sneetjes witbrood weken in de melk. Snijd het spek in kleine blokjes.
Etape 3 /11
Pel de sjalotten en snijd ze in twee.
Etape 4 /11
Doe de sjalotten in de kom van de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 5 /11
Voeg het ei, het uitgelekte witbrood, de kastanjes, het worstvlees en het rundvlees toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 6 /11
Ciseleer de bieslook.
Etape 7 /11
Voeg de spekblokjes en de gehakte bieslook toe. Meng met de spatel.
Etape 8 /11
Verwarm de oven voor op 180°C.
Etape 9 /11
Vul de pompoen met de vulling en leg in een ovenschaal.
Etape 10 /11
Besprenkel de pompoen met wat olijfolie en giet een klein glas water op de bodem van de schaal.
Etape 11 /11
Zet het hoedje erop en zet gedurende 1 uur onderaan in de oven. Controleer de garing van de pompoen door met een houten prikker in het vruchtvlees te prikken.