Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen - Recette Companion | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 3h 5min
  • Préparation
    15min
  • Cuisson
    50min
  • Repos
    2h

Ingrédients

6 personen

  • 250 g Citroen

  • 25 cl Water

  • 250 g Suiker

  • 25 cl Melk

  • 1 zakje Droge gist

  • 80 g Suiker

  • 100 g Boter

  • 1 Ei

  • 500 g Bloem

  • 1 tl Zout

  • 1 Eigeel

  • 1 tl Melk

  • 40 g Suikerkorrels

Accessoires

  • Menger
    Menger
  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Préparation

Etape 1 /12

Was de citroenen. Snijd ze in dunne plakjes. Verwijder de pitjes.

  • 250g Citroen

Etape 2 /12

Doe de plakjes in de mengkom met het mixeropzetstuk. Voeg de helft van het water en de suiker toe. Vergrendel de deksel met de dop en stel het programma in op snelheid 1 op 100 °C voor 20 minuten. Verwijder na 5 minuten de dop en laat het water verdampen tot aan het einde van het programma.

  • 25cl Water
  • 250g Suiker
  • Menger

Etape 3 /12

Laat afkoelen. Giet de plakjes citroen af in een vergiet.

Etape 4 /12

Snijd de citroen in kleine blokjes. Bewaar op een koele plek.

Etape 5 /12

Doe de melk, de suiker en de gist in de mengkom met het opzetstuk voor kneden/ vergruizen. Vergrendel de deksel met de dop en stel het programma in op snelheid 3 op 40 °C voor 5 minuten.

  • 25cl Melk
  • 1zakje Droge gist
  • 80g Suiker
  • Kneed- & hakmes

Etape 6 /12

Voeg de boter toe. Vergrendel de deksel zonder de dop en stel het programma in op snelheid 3 op 40 °C voor 5 minuten.

  • Kneed- & hakmes

Etape 7 /12

Voeg het ei, de bloem en het zout toe. Vergrendel de deksel zonder de dop en zet het gebakprogramma P2 aan om een glad en homogeen deeg te verkrijgen. Vergrendel de deksel en laat het deeg in de mengkom gedurende 1 uur 30 minuten rijzen op 40 °C.

  • 1 Ei
  • 500g Bloem
  • 1tl Zout
  • Kneed- & hakmes

Etape 8 /12

Druk de lucht uit het deeg. Bestuif het werkblad met bloem, voeg de citroenschil toe en verdeel in 3 gelijke delen. Vorm lange repen van het deeg en weef de brioche in elkaar. Strijk de randen glad.

Etape 9 /12

Leg de brioche op een ovenblik met bakpapier.

Etape 10 /12

Leg een theedoek over de brioche en laat het gedurende 30 minuten rijzen.

Etape 11 /12

Meng in een kom de eidooier en de melk.

  • 1 Eigeel
  • 1tl Melk

Etape 12 /12

Vermeng het eigeel met de melk en strijk het over de brioche. Bestrooi met suikerkorrels. Zet de brioche gedurende 20 minuten in een oven van 180 °C.

  • 40g Suikerkorrels

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
2h 5min

Brioche facile

ratings.NaN

Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen - Recette Companion | Moulinex
Brioche facile
Moulinex
Moulinex
2h 25min

Brioche facile

ratings.NaN

Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen - Recette Companion | Moulinex
Brioche facile
Moulinex
Moulinex
3h 20min

Brioche de Pâques

ratings.NaN

Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen - Recette Companion | Moulinex
Brioche de Pâques
Moulinex
Moulinex
2h 16min

Brioche roulée au chocolat

ratings.NaN

Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen - Recette Companion | Moulinex
Brioche roulée au chocolat
Moulinex
Moulinex
2h 55min

Brioche de Pâques russe

ratings.0

Gevlochten brioche met huisgemaakte gekonfijte citroenen - Recette Companion | Moulinex
Brioche de Pâques russe