- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Gepaneerde kerriebloemkool
Gepaneerde kerriebloemkool
- Temps Total 30min
- 10min
Préparation - 20min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (3)
Ingrédients
8 personen
1 kg Bloemkool
6 Eieren
Zout, peper
120 g Bloem
200 g Paneermeel
30 g Kerriepoeder
9 cl Olijfolie
Accessoires
Grillen 2 roosters Lekbak
Préparation
Etape 1 /4
Snij de bloemkool in middelgrote roosjes, spoel af en droog grondig met een schone theedoek.
Etape 2 /4
Bereid de ingrediënten voor de paneerlaag voor: klop het ei in een kom met een snufje zout en peper. Doe de bloem in een andere kom en meng in een derde kom het paneermeel en het kerriepoeder.
Etape 3 /4
Haal de bloemkool door de verschillende kommen in deze volgorde: eieren, bloem, opnieuw eieren en uiteindelijk paneermeel. Schud overtollige restjes van de bloemkool vóór elke kom, om druppels te voorkomen.
Etape 4 /4
Plaats de grilplaat in de kom en leg de helft van de gepaneerde bloemkoolroosjes erop. Besprenkel met olie en zet de NUGGETS-stand aan gedurende 10 minuten. Herhaal dit voor de tweede lading. Voor de Easy Fry Oven & Grill 9in1: leg de gepaneerde bloemkool op beide grillen. Plaats de grillen op het middelste en bovenste rooster van de Easy Fry Oven & Grill, met de lekbak onderaan. Sluit de oven en zet de FRIES-stand gedurende 20 minuten aan. Verwissel de grillen na 10 minuten.