- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Gemarineerde kalkoenbrochettes met tandoori en yoghurt-muntsaus
Gemarineerde kalkoenbrochettes met tandoori en yoghurt-muntsaus
- Temps Total 45min
- 15min
Préparation - 30min
Cuisson - 0min
Repos
Appareils compatibles (20)
i-Companion Touch XL HF935110 Robot cuiseur - 12 programmes - 9 accessoires Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
6 personen
1 kg Kalkoenfilet
190 g Gele paprika
110 g Rode ajuin
200 g Kerstomaatjes
300 g Thaise rijst
70 g Olijfolie
45 g Tandoorikruiden
1 tl Gemberpoeder
15 g Kippenfond
170 g Yoghurt
Verse munt
1 tl Komijnpoeder
Zout
Water
30 cl Water
Accessoires
Stoommandje Stoom- accessoire
Préparation
Etape 1 /12
Doe de yoghurt, de fijngehakte verse munt en het komijnpoeder in een kom. Breng het op smaak met zout en peper. Zet in de koelkast.
Etape 2 /12
Doe de tandoorikruiden, het gemberpoeder en de olijfolie in een rechthoekige sjaal.
Etape 3 /12
Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Zet het even apart.
Etape 4 /12
Schil de rode ajuin en snijd ze in kwartjes. Haal de kwartjes uit elkaar. Zet het even apart.
Etape 5 /12
Was en snijd de gele paprika in blokjes. Was de kerstomaatjes. Zet het even apart.
Etape 6 /12
Maak brochettes met houten spiesjes van 20 cm en wissel de kalkoen- en groenteblokjes af.
Etape 7 /12
Rol de brochettes door de tandoorimarinade. Leg de kalkoenbrochettes in de externe stoomkoker.
Etape 8 /12
Giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Voeg de kippenfond toe. Meng met een lepel.
Etape 9 /12
Plaats het interne stoommandje en leg een vel bakpapier op de bodem van het mandje.
Etape 10 /12
Voeg de Thaise rijst en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de brochettes. Druk op 'Start'.
Etape 11 /12
Verwijder de externe stoomkoker. Doe de rijst in een slakom en haal de korrels uit elkaar met een vork.
Etape 12 /12
Dien warm op met de muntsaus.