Deeg voor wit brood - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Deeg voor wit brood

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 3h 20min
  • Préparation
    40min
  • Cuisson
    25min
  • Repos
    2h 15min

Ingrédients

6 personen

  • 32 cl water

  • 20 g verse bakkersgist

  • 500 g witte bloem

  • 1 tl zout

Accessoires

  • Dough Hook
    Dough Hook

Préparation

Etape 1 /8

Laat het gist in een aparte kom gedurende 10 minuten in water oplossen.

  • 32cl water
  • 20g verse bakkersgist

Etape 2 /8

Doe de bloem en het zout in de kom van de keukenmachine.

  • 500g witte bloem
  • 1tl zout
  • Dough Hook

Etape 3 /8

Druk op ‘Start’ en voeg er tijdens het programma het mengsel van water en gist geleidelijk aan toe.

  • 32cl water
  • 20g verse bakkersgist
  • 500g witte bloem
  • 1tl zout
  • Dough Hook

Etape 4 /8

Bedek het deeg onmiddellijk met een keukenhanddoek en laat het gedurende 45 minuten op een warme plek rusten.

Etape 5 /8

Leg het deeg nu op een met bloem bestoven oppervlak. Druk het met de handen plat in een vierkant. Vouw de hoeken naar het midden toe en druk opnieuw plat. Herhaal dit nog een keer. Geef het deeg een langwerpige vorm en plaats het op een bakplaat. Bevochtig de bovenkant van het deeg lichtjes en bedek het met een vochtige keukenhanddoek. Laat het gedurende 90 minuten rusten op een warme plek.

Etape 6 /8

Verwarm de oven voor op 230 graden.

Etape 7 /8

Gebruik een borstel en wat water om de bovenkant van het deeg opnieuw te bevochtigen. Snijd het deeg in met een mes. Bak het brood gedurende 25 minuten op 230 graden.

Etape 8 /8

Laat het brood eerst afkoelen op een rooster.

Companions,Ustensils and accessoiries