- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Crema catalana
Crema catalana
- Temps Total 1h 35min
- 5min
Préparation - 30min
Cuisson - 1h
Repos
Appareils compatibles (21)
i-Companion Touch Pro HF93ECF0 Robot cuiseur - 18 programmes - 7 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
6 personen
1 Onbehandelde appelsien
1 Onbehandelde citroen
70 cl Melk
60 g Suiker
1 stokje Kaneel
2 Eieren
3 Eierdooiers
1 el Bloem
1 el Maïzena®
60 g Suiker
Bruine suiker
Accessoires
Menger Klopper
Préparation
Etape 1 /9
Doe de melk, de suiker, de kaneel en de zeste van sinaasappel en citroen in de mengkom met de mengstaaf. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Etape 2 /9
Zeef het mengsel. Bewaar de geïnfuseerde melk in een maatbeker. Spoel de kom.
Etape 3 /9
Vervang de mengstaaf door de klopper. Doe de eieren, de eierdooiers, de bloem, de Maïzena® en de suiker erbij.
Etape 4 /9
Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de geïnfuseerde melk toe na de pieptoon.
Etape 5 /9
Druk opnieuw op 'Start'.
Etape 6 /9
Druk opnieuw op 'Start’ om de crème homogener te maken.
Etape 7 /9
Vul 6 ovenschaaltjes en zet ze gedurende 1 uur in de koelkast.
Etape 8 /9
Bestrijk de crèmes met bruine suiker en karamelliseer ze met een brander.
Etape 9 /9
Dien onmiddellijk op of zet in de koelkast.