- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Chinese noga
Chinese noga
- Temps Total 1h 40min
- 20min
Préparation - 20min
Cuisson - 1h
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Robot cuiseur - 17 programmes - 8 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
6 personen
50 g Maïzena
200 g Pinda’s
5 cl Water
200 g Poedersuiker
0.5 cl Witte azijn
15 cl Water
2 bladje Gelatine
60 g Sesam
Accessoires
Menger
Préparation
Etape 1 /12
Week de gelatineblaadjes in een kommetje met koud water.
Etape 2 /12
Weeg de amandelzaadjes af in een kom. Zet aan de kant.
Etape 3 /12
Doe het water en de maïzena in de kom van de keukenmachine met menger. Druk op 'Start'.
Etape 4 /12
Voeg de gepelde en ongezouten pinda’s toe aan de kom van de keukenmachine.
Etape 5 /12
Weeg de azijn en de suiker af in een kom. Doe ze in een kleine steelpan. Verwarm het mengsel op laag vuur.
Etape 6 /12
Giet er, zodra de karamel goudkleurig begint te worden, voorzichtig het water en de gelatine bij. Let op voor spatten.
Etape 7 /12
Kook nog 5 minuten. Roer ondertussen met een garde om een vloeibare vloeistof te krijgen.
Etape 8 /12
Sluit het deksel van de keukenmachine en druk op ‘Start’. Voeg er geleidelijk de karamel bij na de pieptoon.
Etape 9 /12
De karamel moet ingedikt zijn. Giet de bereiding op een bakplaat met bakpapier met een dikte van 1 cm.
Etape 10 /12
Zet de plaat gedurende minstens 1 uur in de koelkast.
Etape 11 /12
Bestrooi het hele oppervlak met sesamzaad en snijd de plaat van karamel in kleine rechthoeken.
Etape 12 /12
Rol elk stukje in de sesamzaadjes en zet apart in de koelkast.