Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 35min
  • Préparation
    30min
  • Cuisson
    45min
  • Repos
    20min

Ingrédients

8 personen

  • 2 bladerdeeg

  • 200 g champignons

  • 40 g sjalotten

  • 2 cl olijfolie

  • 4 g zout

  • 160 g cottage cheese

  • 200 g spinazie

  • 400 g zalmfilet

  • 1 ei

  • 1 cl melk

Préparation

Etape 1 /11

Dit recept vereist een basisvoorbereiding: 2 vellen bladerdeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt 3u10: 10min bereidingstijd en 3u rusttijd in de koelkast.

  • 2 bladerdeeg

Etape 2 /11

Rol twee vellen bladerdeeg uit. Rol dun uit tot een rechthoek met een dikte van 3 tot 4 mm. Laat afkoelen.

  • 2 bladerdeeg

Etape 3 /11

Snijd het aardachtige deel van de champignonsteeltjes af. Was en droog ze en snijd ze vervolgens in duxelle. Schil de sjalotten en hak ze fijn.

  • 200g champignons
  • 40g sjalotten

Etape 4 /11

Sauteer de champignons met de sjalotten en een snufje zout in een pan. Laat 5 minuten bakken en roer regelmatig tot al het vocht verdampt is. Voeg de roomkaas toe. Laat afkoelen.

  • 40g sjalotten
  • 2cl olijfolie
  • 4g zout
  • 160g cottage cheese

Etape 5 /11

Sauteer de goed gewassen en gedroogde spinazie in wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Laat uitlekken en afkoelen.

  • 2cl olijfolie
  • 200g spinazie

Etape 6 /11

Snijd rechthoekjes uit het bladerdeeg. De rechthoekjes moeten twee keer zolang als de stukken zalm zijn.

  • 2 bladerdeeg
  • 400g zalmfilet

Etape 7 /11

Leg de rechthoekjes verticaal op het werkblad. Bestrijk de onderkant van de rechthoekjes met de duxelle en blijf 1 tot 2 cm van de randen.

Etape 8 /11

Leg de spinazieblaadjes en nadien de zalm op dezelfde plek. Vouw de bovenkant van de rechthoekjes om. Maak dicht. Laat 30 minuten rusten in de koelkast.

  • 400g zalmfilet

Etape 9 /11

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Etape 10 /11

Glaceer met het mengsel van ei en melk. Maak lichte inkepingen in het beslag en bak 15 tot 20 minuten op 200 graden.

  • 1 ei
  • 1cl melk

Etape 11 /11

Dien onmiddellijk op.

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
2h 50min

Œufs en chocolat

ratings.NaN

Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Œufs en chocolat
Moulinex
Moulinex
1h 5min

Chicons en gratin

Avis 5 étoiles (moyenne)

2 Avis

Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Chicons en gratin
Moulinex
Moulinex
30min

Bar grillé en sauce

ratings.NaN

Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Bar grillé en sauce
Moulinex
Moulinex
9min

Mousse de saumon en verrine

ratings.NaN

Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
Mousse de saumon en verrine
Moulinex
Moulinex
0min

6 yaourts nature en pots

ratings.NaN

Bladerdeeggebakjes met zalm en spinazie - Recette Kitchen Machines Touch/Touch + | Moulinex
6 yaourts nature en pots