- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Aardbeien- en rabarbergelei
Aardbeien- en rabarbergelei
- Temps Total 6h 53min
- 15min
Préparation - 38min
Cuisson - 6h
Repos
Appareils compatibles (19)
i-Companion Touch Pro HF93D810 Robot cuiseur - 17 programmes - 8 accessoires - Balance intégrée Companion Pro HF850810 Robot cuiseur - 12 programmes - 6 accessoires Companion XL HF840110 Robot cuiseur - 12 programmes - 7 accessoires COMPANION HF800 Découvrir la gamme complète Voir plus... - Découvrir la gamme complète -
Ingrédients
4 personen
250 g Aardbeien
250 g Rabarber
360 g Griessuiker
8 cl Citroensap
50 g Gelatine
120 g Poedersuiker
2 tl Maïsmeel
Accessoires
Ultrablade hakmes
Préparation
Etape 1 /10
Was en schil de aardbeien. Was de rabarber en snijd in grote stukken. Zet opzij in een bakje.
Etape 2 /10
Week de gelatine in een bakje gedurende 10 minuten in koud water.
Etape 3 /10
Voeg de gewassen en fijngehakte aardbeien en rabarber toe aan de mixerkom met het Ultrablade hakmeshulpstuk. Vergrendel het deksel met de kurk en druk op "Start".
Etape 4 /10
Druk nogmaals op "Start".
Etape 5 /10
Voeg de griessuiker en het citroensap toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op "Start".
Etape 6 /10
Voeg de droge gelatine toe. Sluit het deksel met de kurk en druk op "Start".
Etape 7 /10
Leg een deeglijst op een bakplaat en bekleed de binnenkant met huishoudfolie om te voorkomen dat de vruchtengelei eronderuit lekt.
Etape 8 /10
Giet het mengsel in het kader en zet het minstens 6 uur in de koelkast.
Etape 9 /10
Meng in een kom de poedersuiker met de maïzena.
Etape 10 /10
Snijd de fruitgelei in stukjes. Doop ze in het mengsel van suiker en maïzena.
