Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recette Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Moulinex
Recette de Moulinex

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten

ratings.0

- /5 -

  • Temps Total 1h 8min
  • Préparation
    30min
  • Cuisson
    38min
  • Repos
    0min

Ingrédients

6 personen

  • 2 Rijpe peren

  • 100 g Pure kookchocolade

  • 1 el Hele hazelnoten

  • 4 Eieren

  • 75 g Fijne kristalsuiker

  • 8 cl Vloeibare honing

  • 2 tl Vanille-extract

  • 13 cl Olijfolie

  • 140 g Fijngemalen hazelnoten, gezeefd

  • 35 g Geraspte kokos

  • 35 g Ongezoet cacaopoeder

  • 40 g Boekweitmeel

  • 10 g Boter

  • 2 el Boekweitmeel

Préparation

Etape 1 /10

Schil de peren, snijd ze in tweeën en verwijder het klokhuis. Snijd ze in dunne plakjes. Hak de chocolade fijn. Verpulver de hazelnoten.

  • 2 Rijpe peren
  • 100g Pure kookchocolade
  • 1el Hele hazelnoten

Etape 2 /10

Scheid de eiwitten en de eierdooiers van elkaar in twee grote kommen. Klop de eierdooiers los met een handmixer. Voeg de suiker, de honing en het vanille-extract toe. Blijf 3 minuten verder kloppen, of totdat het mengsel in volume is verdubbeld. Voeg al kloppend langzaam de olie toe.

  • 4 Eieren
  • 75g Fijne kristalsuiker
  • 8cl Vloeibare honing
  • 2tl Vanille-extract
  • 13cl Olijfolie

Etape 3 /10

Meng in een kom de gezeefde gemalen hazelnoten, de geraspte kokosnoot, het cacaopoeder en het boekweitmeel door elkaar.

  • 140g Fijngemalen hazelnoten, gezeefd
  • 35g Geraspte kokos
  • 35g Ongezoet cacaopoeder
  • 2el Boekweitmeel

Etape 4 /10

Klop de eiwitten met een schone garde op tot stijve pieken.

Etape 5 /10

Voeg aan de kom met het mengsel van eigeel, suiker, honing en vanille de helft van het mengsel van hazelnoot, kokos, cacaopoeder en meel en de helft van de eiwitten toe. Gebruik een spatel en roer om tot je een gladde massa verkrijgt. Herhaal dit met de rest van het hazelnootmengsel en de resterende eiwitten. Roer opnieuw voorzichtig om.

  • 4 Eieren
  • 75g Fijne kristalsuiker
  • 8cl Vloeibare honing
  • 2tl Vanille-extract
  • 140g Fijngemalen hazelnoten, gezeefd
  • 35g Geraspte kokos
  • 35g Ongezoet cacaopoeder
  • 40g Boekweitmeel

Etape 6 /10

Boter een taartvorm van 24 cm in en bestuif met bloem.

Etape 7 /10

Doe de helft van het beslag in de vorm. Leg de helft van de peren en de chocolade erbovenop. Doe ook de andere helft van het beslag in de vorm en schik er de resterende peren op in de vorm van een cirkel. Bestrooi met de gemalen hazelnoten en de resterende fijngehakte chocolade.

  • 2 Rijpe peren
  • 100g Pure kookchocolade
  • 1el Hele hazelnoten

Etape 8 /10

Plaats de bakvorm op de rooster en zet het op de middelste stand van de oven.

Etape 9 /10

Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 160°C en stel de bereidingstijd in op 38 minuten. Druk op START.

Etape 10 /10

Laat afkoelen alvorens het op te dienen.

Companions,Ustensils and accessoiries

Recettes similaires

Moulinex
Moulinex
2h 50min

Œufs en chocolat

ratings.NaN

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recette Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Œufs en chocolat
Moulinex
Moulinex
1h 5min

Chicons en gratin

Avis 5 étoiles (moyenne)

2 Avis

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recette Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Chicons en gratin
Moulinex
Moulinex
30min

Bar grillé en sauce

ratings.NaN

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recette Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Bar grillé en sauce
Moulinex
Moulinex
9min

Mousse de saumon en verrine

ratings.NaN

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recette Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Mousse de saumon en verrine
Moulinex
Moulinex
0min

6 yaourts nature en pots

ratings.NaN

Glutenvrije chocoladecake met peer en hazelnoten - Recette Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
6 yaourts nature en pots