- Accueil
- Trouver une idée recette
- Toutes nos recettes
- Briochedeeg
Briochedeeg
- Temps Total 27h
- 30min
Préparation - 30min
Cuisson - 26h
Repos
Appareils compatibles (1)
Ingrédients
8 personen
160 g halfgezouten boter
5 cl melk
14 g verse bakkersgist
4 eieren
420 g bloem
0.5 tl zout
60 g suiker
Accessoires
Dough Hook
Préparation
Etape 1 /9
Let op, deze bereiding neemt zo’n 12 tot 24 uur in beslag.
Etape 2 /9
Haal de boter 1 uur voor je het deeg maakt uit de ijskast, snij ze in blokjes of plaats ze gedurende 5-10 seconden in de microgolfoven om ze zacht te maken (zonder dat de boter gaat smelten).
Etape 3 /9
Doe de melk in de keukenmachine en laat het gist gedurende 5 minuten oplossen.
Etape 4 /9
Voeg de eieren, de bloem, het zout en de suiker toe en druk op ‘Start’.
Etape 5 /9
Til de kantelbare kop omhoog en maak het deeg met behulp van een spatel los van de bodem van de mengkom. Breng de kantelbare kop weer naar beneden en druk op ‘Start’.
Etape 6 /9
Druk opnieuw op ‘Start’ en voeg de klontjes boter één voor één toe. Wacht tot elk stukje boter is opgenomen in het mengsel voordat je het volgende toevoegt.
Etape 7 /9
Til de kantelbare kop omhoog en maak het deeg met behulp van een spatel los van de bodem van de mengkom. Breng de kantelbare kop weer naar beneden en druk op ‘Start’.
Etape 8 /9
Bedek het deeg en laat het gedurende 2 uur op kamertemperatuur rijzen.
Etape 9 /9
Bewerk het deeg door het 5-6 keer in de kom neer te smijten. Bedek het met een propere keukenhanddoek en zet het een nachtje in de ijskast.
