- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Zalmhapjes met knoflookboter
Zalmhapjes met knoflookboter
- Totale tijd 21min
- 15min
Voorbereidingstijd - 6min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (5)
Easy Fry Mega EZ855HF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Mega EZ855BF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Dual Easy Fry & Grill XXL EZ9428F0 Air Fryer - 7 programma's - 6,5L + 4,5L Easy Fry Mega EZ855D20 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Dual Easy Fry XXL, XXL dubbele air fryer, gesynchroniseerde bereiding, 11 L inhoud
Ingrediënten
6 personen
6 Verse zalmfilets (ongeveer 120 g per stuk)
3 el Olijfolie
2 snuifje Gerookte paprikapoeder
2 el Dille
Zout, peper
60 g Knoflook- en peterselieboter
3 el Citroensap
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de zalm in hapklare stukjes. Doe de stukjes in een grote kom met de olijfolie, gerookte paprikapoeder, dille, zout en peper. Meng voorzichtig door elkaar.
Stap 2 /4
Plaats de zalmstukjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 3 /4
Zorg ervoor dat de vis goed gaar is; dit kan variëren afhankelijk van de grootte van de stukken. Verleng de tijd met een extra min, indien nodig, tot de vis roze en stevig is en gemakkelijk schilfert met een vork.
Stap 4 /4
Smelt de knoflookboter 15-30 seconden in de magnetron, roer het citroensap erdoor en giet over de vis. Serveer direct. Serveer met mediterrane groenten. Kan ook geserveerd worden met rijst of pasta.