Wortelvelouté met gember en miso
- Totale tijd 45min
- 10min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
21 g Look
90 g Ajuin
21 g Gember
600 g Wortel
1.5 el Neutrale olie
65 cl Groentebouillon
1.5 el Tamarisaus
1.5 el Witte miso
1 snuifje Chilipoeder
1.5 el Zwarte sesamzaadjes
1.5 el Witte sesamzaadjes
1.5 el Verse koriander
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Was de wortelen. Pel de look, de gember, de ajuin en de wortelen. Snij de groenten in grote stukken.
Stap 2 /7
Doe ze in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /7
Schraap de randen en voeg olie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 4 /7
Voeg de bouillon, de tamarisaus, de witte miso en de chilipeper toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /7
Druk opnieuw op 'Start'. Proef of de kruiding goed is. Pas indien nodig de consistentie aan door wat bouillon toe te voegen.
Stap 6 /7
Je kunt je velouté afwerken met enkele druppels kokosmelk, koriander, lente-ui, sesamzaadjes, eetbare bloemen en chilivlokken.
Stap 7 /7
Dien warm op.