- Homepage
- Recipe Details Page
Wortelvelouté met gember en miso
- Totale tijd 45min
- 10min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
21 g Look
90 g Ajuin
21 g Gember
600 g Wortel
1.5 el Neutrale olie
65 cl Groentebouillon
1.5 el Tamarisaus
1.5 el Witte miso
1 snuifje Chilipoeder
1.5 el Zwarte sesamzaadjes
1.5 el Witte sesamzaadjes
1.5 el Verse koriander
Accessoires
Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /7
Was de wortelen. Pel de look, de gember, de ajuin en de wortelen. Snij de groenten in grote stukken.
21g Look 90g Ajuin 21g Gember 600g Wortel
Stap 2 /7
Doe ze in de keukenmachine met het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Ultrablade hakmes
Stap 3 /7
Schraap de randen en voeg olie toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
1.5el Neutrale olie
Stap 4 /7
Voeg de bouillon, de tamarisaus, de witte miso en de chilipeper toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
65cl Groentebouillon 1.5el Tamarisaus 1.5el Witte miso 1snuifje Chilipoeder
Stap 5 /7
Druk opnieuw op 'Start'. Proef of de kruiding goed is. Pas indien nodig de consistentie aan door wat bouillon toe te voegen.
Stap 6 /7
Je kunt je velouté afwerken met enkele druppels kokosmelk, koriander, lente-ui, sesamzaadjes, eetbare bloemen en chilivlokken.
1.5el Zwarte sesamzaadjes 1.5el Witte sesamzaadjes 1.5el Verse koriander
Stap 7 /7
Dien warm op.