- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Worteltaart
Worteltaart
- Totale tijd 55min
- 25min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
12 personen
2 Ei
90 g Bruine suiker
90 g Plantaardige olie
2 el Magere room
0.5 tl Gemalen kaneel
0.5 tl Peperkoekmix
0.5 tl Gemalen gember
0.5 el Fleur de sel
100 g T55-bloem
25 g Maïzena
1 el Bakpoeder
160 g Geraspte wortels
40 g Gehakte walnoten
0.5 Sinaasappel (zeste)
100 g Philadelphia®-roomkaas of soortgelijk
25 g Bloemsuiker
0.5 el Vloeibaar vanille-extract
2 el Walnootpitten
Bereiding
Stap 1 /8
Klop de eieren en de suiker in een kom op tot een schuimig geheel. Voeg vervolgens de olie toe en daarna de room en de specerijen. Voeg de bloem, de maïzena en het bakpoeder toe.
Stap 2 /8
Meng tot een glad beslag en voeg ten slotte de geraspte wortelen, gehakte walnoten en sinaasappelzeste toe.
Stap 3 /8
Gebruik een taartvorm die geschikt is voor de grootte van het apparaat. Knip een cirkel bakpapier uit ter grootte van de bodem van de beboterde bakvorm. Leg het in de vorm en giet er dan het beslag voor de worteltaart in.
Stap 4 /8
Plaats de vorm op de rooster. Plaats de plaat in de middelste stand van het apparaat.
Stap 5 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 170°C en stel de bereidingstijd in op 30 minuten. Druk op START.
Stap 6 /8
Laat ze op een rooster afkoelen.
Stap 7 /8
Bereid ondertussen het glazuur. Meng de plattekaas, de bloemsuiker en het vanille-extract in een kom. Klop 2 à 3 minuten op tot je een romig resultaat krijgt. Zet opzij en laat afkoelen.
Stap 8 /8
Laat de taart afkoelen en smeer er dan pas het glazuur op. Bestrooi met de resterende noten.