Wafels van maïsbloem
Moulinex
Recept door Moulinex

Wafels van maïsbloem

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 33min
  • Voorbereidingstijd
    30min
  • Gaartijd
    3min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 1 Eieren

  • 3.5 cl Neutrale olie

  • 50 g Sojamelkyoghurt

  • 3.5 cl Bruiswater

  • 1 snuifje Zout

  • 1 snuifje Peper

  • 1 snuifje Paprika

  • 100 g Maïsbloem

  • 0.5 tl Bicarbonaat

  • 1 tl Bakpoeder

  • 20 g Ingemaakte suikermaïs

  • 20 g Rode gegrilde peper uit een pot

  • 0.5 tl Neutrale olie

  • 40 g Guacamole

  • 2 el Verse koriander

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /5

Doe eieren, olie, yoghurt, spuitwater, zout, peper en paprika in de mixerkom met het hulpstuk voor kneden/malen bevestigd. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 1 Eieren
  • 3.5cl Neutrale olie
  • 50g Sojamelkyoghurt
  • 3.5cl Bruiswater
  • 1snuifje Zout
  • 1snuifje Peper
  • 1snuifje Paprika
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /5

Zeef de maïsbloem, het bicarbonaat en de gist over het mengsel. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.

  • 100g Maïsbloem
  • 0.5tl Bicarbonaat
  • 1tl Bakpoeder
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /5

Laat de suikermaïs en peper uitlekken. Snij de peper in blokjes. Voeg toe aan de mixerkom. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’. Zet vervolgens opzij.

  • 20g Ingemaakte suikermaïs
  • 20g Rode gegrilde peper uit een pot

Stap 4 /5

Verwarm het wafelijzer en smeer het lichtjes in met olie. Giet het beslag met behulp van een soeplepel in de inkepingen en laat bakken. Herhaal deze stap tot je al het beslag hebt opgebruikt.

  • 0.5tl Neutrale olie

Stap 5 /5

Dien de wafels op met guacamole.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228