- Homepage
- Recipe Details Page
Wafels van maïsbloem
- Totale tijd 33min
- 30min
Voorbereidingstijd - 3min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
1 Eieren
3.5 cl Neutrale olie
50 g Sojamelkyoghurt
3.5 cl Bruiswater
1 snuifje Zout
1 snuifje Peper
1 snuifje Paprika
100 g Maïsbloem
0.5 tl Bicarbonaat
1 tl Bakpoeder
20 g Ingemaakte suikermaïs
20 g Rode gegrilde peper uit een pot
0.5 tl Neutrale olie
40 g Guacamole
2 el Verse koriander
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Doe eieren, olie, yoghurt, spuitwater, zout, peper en paprika in de mixerkom met het hulpstuk voor kneden/malen bevestigd. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
1 Eieren 3.5cl Neutrale olie 50g Sojamelkyoghurt 3.5cl Bruiswater 1snuifje Zout 1snuifje Peper 1snuifje Paprika
Kneed- & hakmes
Stap 2 /5
Zeef de maïsbloem, het bicarbonaat en de gist over het mengsel. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’.
100g Maïsbloem 0.5tl Bicarbonaat 1tl Bakpoeder
Kneed- & hakmes
Stap 3 /5
Laat de suikermaïs en peper uitlekken. Snij de peper in blokjes. Voeg toe aan de mixerkom. Vergrendel het deksel met de dop en druk op ‘Start’. Zet vervolgens opzij.
20g Ingemaakte suikermaïs 20g Rode gegrilde peper uit een pot
Stap 4 /5
Verwarm het wafelijzer en smeer het lichtjes in met olie. Giet het beslag met behulp van een soeplepel in de inkepingen en laat bakken. Herhaal deze stap tot je al het beslag hebt opgebruikt.
0.5tl Neutrale olie
Stap 5 /5
Dien de wafels op met guacamole.