- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Victoria sponge cake
Victoria sponge cake
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
8 personen
10 g Gesmolten boter
225 g Licht gezouten zachte boter
225 g Fijne kristalsuiker
4 Eieren
225 g Gewone witte bloem
1 zakje Bakpoeder (11 g)
2 snuifje Zout
1 el Volle melk
6 el Frambozenconfituur
1 el Bloemsuiker
Bereiding
Stap 1 /8
Boter een taartvorm met een diameter van 20 cm en een hoogte van 6 cm in en zet deze in de koelkast.
Stap 2 /8
Meng de zachte halfgezouten boter en suiker tot een romige massa in de kom van een keukenmachine met garde, of met behulp van een elektrische mixer. Voeg één voor één de eieren toe en meng goed.
Stap 3 /8
Voeg de bloem, het bakpoeder, het zout en de melk toe en mix lichtjes, net totdat de bloem vermengd is met de andere ingrediënten.
Stap 4 /8
Giet het beslag in het ingeboterde bakblik en strijk het glad. Plaats de bakvorm op de rooster. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 5 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 170°C en stel de bereidingstijd in op 1 uur. Druk op START.
Stap 6 /8
De randen van de cake moeten een beetje loskomen van de zijkanten van de vorm. Prik met een mes in het midden van de cake om te controleren of hij gaar is. Het lemmet zou er droog uit moeten komen. Laat 10 minuten afkoelen, haal dan uit de vorm en plaats op een rooster.
Stap 7 /8
Als de cake helemaal afgekoeld is, snijd je hem doormidden in 2 schijven. Smeer de frambozenconfituur op de ene helft en leg er de andere helft bovenop.
Stap 8 /8
Bestuif de bovenkant met bloemsuiker en versier met rood fruit.