- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Vegetarische bagels met geitenkaas en honing
Vegetarische bagels met geitenkaas en honing
- Totale tijd 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
520 g Patisseriebloem
30 g Fijne kristalsuiker
5 g Zout
22 g Bakpoeder (2 zakjes)
60 g Gesmolten boter
26 cl Warm water
1 Eierdooier
1 tl Magere room (of melk)
2 snuifje Zout
2 snuifje Fijne kristalsuiker
1 el Sesamzaadjes
10 g Pijnboompitten
100 g Verse geitenkaas
1 snuifje Peper
10 g Honing
1 Avocado
Citroensap
1 tl Verse bieslook
15 g Rucola
1 straaltje Olijfolie
40 g Zongedroogde tomaten
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de bloem samen met de suiker, het zout en het bakpoeder in een kom. Meng. Voeg de boter en het water toe. Kneed 2 minuten met de hand.
Stap 2 /8
Bestuif het werkvlak lichtjes met bloem, leg het deeg erop en maak er een bol van. Verdeel de bol deeg in 4 stukken en vorm hier opnieuw bolletjes van door het deeg naar het midden te vouwen. Rol de deegbolletjes met een deegroller uit tot cirkels met een diameter van ongeveer 12 cm. Gebruik een koekjessnijder met een diameter van 4 cm of een klein glas om een gat in het midden van elke deegcirkel uit te steken.
Stap 3 /8
Leg de bagels op de bakplaat. Meng de eierdooier, de room, het zout en de suiker in een kommetje. Bestrijk de bagels met het mengsel met behulp van een bakkwastje en bestrooi met sesamzaadjes. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 4 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 30 minuten. Druk op START. Controleer of de bagels mooi goudbruin zijn. Zo niet, bak ze dan wat langer. Laat afkoelen.
Stap 5 /8
Bereid ondertussen de garnering voor: bak de pijnboompitten bruin in een hete koekenpan zonder toegevoegde vetstof. Zet apart.
Stap 6 /8
Doe de kaas in een kleine kom en plet met een vork om hem wat zachter te maken. Breng op smaak met peper, voeg de honing toe en roer om. Zet apart. Halveer de bagels, smeer er de kaas op en bestrooi met de goudbruine pijnboompitten.
Stap 7 /8
Schil de avocado en verwijder de pit. Snijd in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap. Hak de bieslook heel fijn. Breng de rucola op smaak met olijfolie en zout. Open de bagels, beleg ze met rucola en voeg de zongedroogde tomaten, avocadoplakjes en wat gehakte bieslook toe.
Stap 8 /8
Dien onmiddellijk op.