Vegetarische burger
- Totale tijd 1u 26min
- 15min
Voorbereidingstijd - 26min
Gaartijd - 45min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
300 g Bloem
12 cl Melk
6 cl Water
20 g Boter
0.5 zakje Droge bakkersgist
10 g Suiker
1 tl Zout
1 el Sesamzaadjes
1 Eierdooier
2 el Water
2 Eieren
Zout
30 g Mosterd
120 g Bloem
100 g Courgette
100 g Wortel
90 g Gele paprika
1 straaltje Plantaardige olie
100 g Camembert (of andere kaas)
250 g Middelgrote tomaten
30 g Rode ajuin
4 bladje Sla
Accessoires
Ultrablade hakmes Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /15
Doe het water, de melk en de boter in de mengkom van de keukenmachine met het kneed-/breekmes om het deeg voor de burgers te maken. Sluit het deksel en klik op 'Start'.
Stap 2 /15
Voeg de bloem, de gist, de suiker en het zout toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 3 /15
Verdeel het deeg in vier stukken. Leg de stukken deeg op een bakplaat met bakpapier. Dek af met een vochtige doek. Laat 45 minuten rusten op kamertemperatuur. Was de kom van de keukenmachine.
Stap 4 /15
Verwarm de oven voor op 200°C.
Stap 5 /15
Los de eierdooier in een apart kommetje op in het water. Bestrijk het oppervlak van de broodjes met de eierdooier en het water.
Stap 6 /15
Bestrooi met sesamzaadjes en zet 15 minuten in de oven.
Stap 7 /15
Laat afkoelen op een rooster.
Stap 8 /15
Neem de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes om de groentekoekjes te maken. Voeg de stukjes paprika zonder zaadlijsten en de gepelde en in stukjes van 2 cm gesneden courgettes en wortelen toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 9 /15
Voeg de eieren, de bloem, het zout en de peper toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 10 /15
Maak de kom van de keukenmachine schoon. Verhit een beetje olie in een koekenpan. Giet er 4 hoopjes van de groentebereiding in. Laat ongeveer 2 minuten aan elke kant goudbruin bakken.
Stap 11 /15
Leg de groentekoekjes op een ovenvaste schaal.
Stap 12 /15
Leg de plakjes kaas op de groentekoekjes. Laat ze 1 minuut gratineren onder de ovengrill.
Stap 13 /15
Snij de broodjes doormidden en besmeer de binnenkant met mosterd.
Stap 14 /15
Beleg met de sla, de plakjes tomaat, de kaas, de groentekoekjes en de rode ajuinringen.
Stap 15 /15
Dien meteen op.