- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Varkensribbetjes met appels en aardappelen
Varkensribbetjes met appels en aardappelen
- Totale tijd 1u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
700 g Vastkokende aardappelen
4 el Olijfolie
1 el Gedroogde kruiden
2 Appels
1 el Mosterd
4 el Gedroogde salieblaadjes
3 el Olijfolie
4 Varkensribbetjes
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /8
Was de aardappelen en snijd ze in grote frieten, zonder ze te schillen. Droog ze goed af met een schone doek en doe ze in een slakom.
Stap 2 /8
Was de appels en droog ze. Snijd elke appel in 6 schijfjes. Doe de appels bij de aardappelen in de slakom. Voeg de olie, de gedroogde kruiden, het zout en de peper toe en meng goed.
Stap 3 /8
Leg alles op de bakplaat. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 4 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma ROAST op 200°C en stel de bereidingstijd in op 40 minuten. Druk op START.
Stap 5 /8
Doe de mosterd in een kom. Voeg de salie, de gedroogde kruiden, het zout en de peper toe, gevolgd door de olijfolie. Roer tot je een gladde saus hebt. Verdeel de saus met een lepel over beide kanten van de varkensribbetjes.
Stap 6 /8
Plaats de ribbetjes op de rooster. Zet het ovenrooster op de hoogste stand van de oven wanneer de aardappelen en appels gaar zijn.
Stap 7 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 190°C en stel de bereidingstijd in op 10 minuten. Druk op START.
Stap 8 /8
Bestrooi na het bakken met zeezout en serveer.