- Homepage
- Recipe Details Page
Vanille éclairs
- Totale tijd 55min
- 15min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
2 eieren
3 eierdooiers
100 g suiker
40 g bloem
30 g Maïzena®
70 cl halfvolle melk
1 koffielepel vanillepoeder
80 g boter
150 g bloem
4 eieren
Zout
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Plaats de klopper, doe de eieren en de eierdooiers, de suiker, de bloem en de Maïzena® in de robot. Vergrendel het deksel en druk op 'Start', en voeg de melk toe.
2 eieren 3 eierdooiers 100g suiker 40g bloem 30g Maïzena® 70cl halfvolle melk
Klopper
Stap 2 /9
Plaats de dop en druk op 'Start'.
Klopper
Stap 3 /9
Voeg de vanille toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Doe de room in een spuitzak. Maak de robot schoon.
1 koffielepel vanillepoeder
Klopper
Stap 4 /9
Plaats het mes om te kneden/hakken, doe 25 cl water, de boter en het zout in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
80g boter Zout
Kneed- & hakmes
Stap 5 /9
Voeg de bloem toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Doe het deeg in een slakom en maak de bak met koud water schoon.
150g bloem
Kneed- & hakmes
Stap 6 /9
Doe het deeg opnieuw in de robot met het ultrablade-hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start', en voeg de eieren één voor één toe.
4 eieren
Ultrablade hakmes
Stap 7 /9
Leg een vel bakpapier op een bakplaat, doe het deeg in een spuitzak en maak worstjes van 12 cm. Laat 20 tot 25 min bakken.
Stap 8 /9
Maak een inkeping aan de onderkant van de éclairs en versier ze met vanilleroom.
Stap 9 /9
Opdienen