Tulband
Moulinex
Recept door Moulinex

Tulband

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 3u 25min
  • Voorbereidingstijd
    1u
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    2u

Ingrediënten

6 personen

  • 300 g witte bloem

  • 100 g rozijnen

  • 5 cl kirsch of rum

  • 13 cl halfvolle melk

  • 1 zakje droge gist

  • 2 eierdooiers

  • 40 g suiker

  • 40 g zachte boter in blokjes gesneden

  • 12 g geblancheerde amandelen

  • 1 snufje zout

  • Poedersuiker

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /5

Zet een dag tevoren de rozijnen in de week in wat kirsch of rum met 20 cl heet water.

  • 100g rozijnen
  • 5cl kirsch of rum
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /5

Voeg op dezelfde dag, in de kom voorzien van mes voor het kneden/pletten, de melk en de gist toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 13cl halfvolle melk
  • 1zakje droge gist
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /5

Voeg de bloem, eidooiers, zout, suiker en boter toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 300g witte bloem
  • 2 eierdooiers
  • 40g suiker
  • 40g zachte boter in blokjes gesneden
  • 1 snufje zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /5

Verwarm de oven voor op 170°C. Besmeer een tulband bakvorm van 24 cm diameter met de boter en strooi de amandelen op de onderkant. Roer de uitgelekte rozijnen door. Herwerk het lichtjes met de hand. Doe het in de bakvorm, dek af met een doek en laat het 2 uur rusten.

  • 12g geblancheerde amandelen

Stap 5 /5

Laat het 35 min bakken. Laat afkoelen, verwijder het uit de bakvorm en bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.

  • Poedersuiker

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228