- Homepage
- Recipe Details Page
Tulband
- Totale tijd 3u 25min
- 1u
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 2u
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
300 g witte bloem
100 g rozijnen
5 cl kirsch of rum
13 cl halfvolle melk
1 zakje droge gist
2 eierdooiers
40 g suiker
40 g zachte boter in blokjes gesneden
12 g geblancheerde amandelen
1 snufje zout
Poedersuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Zet een dag tevoren de rozijnen in de week in wat kirsch of rum met 20 cl heet water.
100g rozijnen 5cl kirsch of rum
Kneed- & hakmes
Stap 2 /5
Voeg op dezelfde dag, in de kom voorzien van mes voor het kneden/pletten, de melk en de gist toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
13cl halfvolle melk 1zakje droge gist
Kneed- & hakmes
Stap 3 /5
Voeg de bloem, eidooiers, zout, suiker en boter toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
300g witte bloem 2 eierdooiers 40g suiker 40g zachte boter in blokjes gesneden 1 snufje zout
Kneed- & hakmes
Stap 4 /5
Verwarm de oven voor op 170°C. Besmeer een tulband bakvorm van 24 cm diameter met de boter en strooi de amandelen op de onderkant. Roer de uitgelekte rozijnen door. Herwerk het lichtjes met de hand. Doe het in de bakvorm, dek af met een doek en laat het 2 uur rusten.
12g geblancheerde amandelen
Stap 5 /5
Laat het 35 min bakken. Laat afkoelen, verwijder het uit de bakvorm en bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.
Poedersuiker