- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Tomatentaart
Tomatentaart
- Totale tijd 45min
- 15min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
4 Ronde tomaten
50 g Ricotta
40 g Sterke mosterd
1 Bladerdeeg
1 el Paneermeel
0.5 tl Uienpoeder
Zout, peper
1 el Gedroogde aromatische kruiden
1 el Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /6
Snijd de tomaten in plakjes van 0,5 cm.
Stap 2 /6
Doe de ricotta en mosterd in een kom en meng tot een gladde massa.
Stap 3 /6
Rol het bladerdeeg uit in een taartvorm met een diameter van 24 cm. Prik met een vork kleine gaatjes in de bodem van het deeg om te voorkomen dat er zich bellen gaan vormen. Giet de voorgaande bereiding over het deeg en verdeel gelijkmatig met de achterkant van een eetlepel. Bestrooi met paneermeel.
Stap 4 /6
Leg de plakjes tomaat erop, zonder dat ze elkaar overlappen. Bestrooi met uienpoeder. Breng op smaak met zout en peper, bestrooi met gedroogde kruiden en besprenkel de taart met een scheutje olijfolie. Plaats de pastei op de bakplaat.
Stap 5 /6
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 30 min. Plaats het rooster in de middelste stand van de oven. Druk op START.
Stap 6 /6
Serveer de taart met een groene salade.