Terrine van vis met saffraan - Recepten Cookeo | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Terrine van vis met saffraan

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 27min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    12min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

2 personen

  • 160 g Filet van witte vis, zonder graten, fijngesneden

  • 1 Ei(eren)

  • 1 snuifje Saffraan

  • 20 g Sjalot, fijngesnipperd

  • 70 g Vloeibare room

  • 2 tl Vloeibare honing

  • 1 el Maizena

  • 10 cl Zonnebloemolie

  • 1 tl Mosterd

  • 2 tl Kreeftensoep

Bereiding

Stap 1 /9

Bereid de ingredienten.

Stap 2 /9

Snijd de sjalot fijn.

Stap 3 /9

Klop een mayo met eigeel, olie, 1/2 honing, mosterd, bisque. Laat afkoelen.

Stap 4 /9

Mix de room, vis, eiwit, zetmeel en 1/2 honing.

Stap 5 /9

Warm een beetje olie op.

Stap 6 /9

Kleur de sjalotten met de saffraan aan. Breng het gerecht op smaak. Voeg toe aan het mengsel vis/room.

Stap 7 /9

Spoel de kom. Verdeel in de muffinvormen. Dek ze af met folie. Zet ze in het mandje met 20 cl water in de kom.

Stap 8 /9

Snelkookfunctie: 12 min.

Stap 9 /9

Dien lauw op ofwel goed koud met de mayonaise.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228