- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Tartiflette
Tartiflette
- Totale tijd 1u 10min
- 30min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
1 kg Vastkokende aardappelen
Water
10 g Zout (2 tl)
1 Grote witte ui
250 g Gerookt spek
1 snuifje Nootmuskaat
5 cl Droge witte wijn
15 cl Slagroom (30% vetgehalte)
1 Reblochon
Peper
Bereiding
Stap 1 /9
Spoel de aardappelen af zonder ze te schillen. Doe ze in een steelpan, bedek met koud water en voeg het zout toe. Breng aan de kook en laat op een middelhoog vuur garen (20 tot 25 minuten). Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen voordat je ze schilt. Snijd ze in plakjes van 1 cm dik.
Stap 2 /9
Verwarm de oven voor. Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 5 minuten. Druk op START.
Stap 3 /9
Hak de ui fijn. Bak de fijngesnipperde ui en het gerookte spek in een koekenpan zonder vetstof. Breng op smaak met peper, maar niet met zout, aangezien het spek al zout is. Voeg de nootmuskaat toe. Roer voortdurend.
Stap 4 /9
Giet de wijn erbij wanneer de uien doorschijnend zijn en het spek er lichtjes gebruind uitziet en roer. Kook nog een paar minuten door om de witte wijn te laten verdampen. Haal van het vuur en voeg de volle room toe.
Stap 5 /9
Leg de aardappelschijfjes in een ovenschaal van 30 cm op 20 cm. Giet het mengsel van ui, spek en crème fraîche erbij. Verspreid de aardappelen een beetje met de punt van een mes, zodat de room gelijkmatig over de schaal verdeeld wordt.
Stap 6 /9
Snijd de reblochon in rechthoekige stukken van ongeveer 2 cm dik. Leg ze bovenop de tartiflette.
Stap 7 /9
Plaats de schaal op de rooster. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 8 /9
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 40 minuten. Druk op START.
Stap 9 /9
Als de tartiflette goudbruin is, is hij klaar. Lekker met een bladsalade.