- Homepage
- Recipe Details Page
Spaanse stoofschotel met chorizo
- Totale tijd 13u 10min
- 10min
Voorbereidingstijd - 1u
Gaartijd - 12u
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
400 g droge witte bonen
2 milde Spaanse chorizoworsten (150 g)
2 zwarte pensen (150 g)
200 g in stukken gesneden Spaanse beenham (facultatief)
200 g spek
5 tomaten
2 cl olijfolie
50 cl gevogeltebouillon
1 ui
3 ongepelde teentjes knoflook
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Laat de ham en het spek 12 u weken om te ontzouten. Laat in een andere kom de gedroogde bonen 12 u in water weken om ze te rehydrateren.
400g droge witte bonen 200g in stukken gesneden Spaanse beenham (facultatief) 200g spek
Stap 2 /5
Schil de ui, snij in stukken en doe de stukken in de robot met het ultrablade-hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
1 ui
Ultrablade hakmes
Stap 3 /5
Vervang het ultrablade-hakmes door de menger en voeg de in vieren gesneden tomaten en de olie toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
2cl olijfolie
Menger
Stap 4 /5
Voeg de rest van de ingrediënten toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
400g droge witte bonen 2 milde Spaanse chorizoworsten (150 g) 2 zwarte pensen (150 g) 200g in stukken gesneden Spaanse beenham (facultatief) 200g spek 50cl gevogeltebouillon 3 ongepelde teentjes knoflook
Menger
Stap 5 /5
Dien warm op.