Spaanse stoofschotel met chorizo
Moulinex
Recept door Moulinex

Spaanse stoofschotel met chorizo

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 13u 10min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    1u
  • Afkoeltijd
    12u

Ingrediënten

4 personen

  • 400 g droge witte bonen

  • 2 milde Spaanse chorizoworsten (150 g)

  • 2 zwarte pensen (150 g)

  • 200 g in stukken gesneden Spaanse beenham (facultatief)

  • 200 g spek

  • 5 tomaten

  • 2 cl olijfolie

  • 50 cl gevogeltebouillon

  • 1 ui

  • 3 ongepelde teentjes knoflook

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /5

Laat de ham en het spek 12 u weken om te ontzouten. Laat in een andere kom de gedroogde bonen 12 u in water weken om ze te rehydrateren.

  • 400g droge witte bonen
  • 200g in stukken gesneden Spaanse beenham (facultatief)
  • 200g spek

Stap 2 /5

Schil de ui, snij in stukken en doe de stukken in de robot met het ultrablade-hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 1 ui
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /5

Vervang het ultrablade-hakmes door de menger en voeg de in vieren gesneden tomaten en de olie toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 2cl olijfolie
  • Menger

Stap 4 /5

Voeg de rest van de ingrediënten toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 400g droge witte bonen
  • 2 milde Spaanse chorizoworsten (150 g)
  • 2 zwarte pensen (150 g)
  • 200g in stukken gesneden Spaanse beenham (facultatief)
  • 200g spek
  • 50cl gevogeltebouillon
  • 3 ongepelde teentjes knoflook
  • Menger

Stap 5 /5

Dien warm op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228