- Homepage
- Recipe Details Page
Scones met cheddar & bieslook
- Totale tijd 55min
- 10min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
12 stuks
450 g bloem
3 koffielepels bakpoeder
1 koffielepel mosterdzaad
1 koffielepel Espelettepeper
50 g geraspte cheddar
50 g geraspte Parmezaanse kaas
2 eetlepels gehakte bieslook
50 g boter
22 cl melk
1 groot ei
1 koffielepel zout
1 eierdooier
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /2
Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de bloem, de gist, de kruiden, de kaas, de bieslook, de boter, de melk, het hele ei en het zout toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Laat de deegbal 30 min rusten in de koelkast.
450g bloem 3 koffielepels bakpoeder 1 koffielepel mosterdzaad 1 koffielepel Espelettepeper 50g geraspte cheddar 50g geraspte Parmezaanse kaas 2 eetlepels gehakte bieslook 50g boter 22cl melk 1 groot ei 1 koffielepel zout
Kneed- & hakmes
Stap 2 /2
Snij het deeg in 12 stukken en vorm hoopjes met een dikte van 2 cm. Leg ze op een plaat met bakpapier, bestrijk met eigeel en zet 15 min in de oven. Laat afkoelen voor het opdienen.
1 eierdooier