Scones met cheddar & bieslook
Moulinex
Recept door Moulinex

Scones met cheddar & bieslook

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 55min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    30min

Ingrediënten

12 stuks

  • 450 g bloem

  • 3 koffielepels bakpoeder

  • 1 koffielepel mosterdzaad

  • 1 koffielepel Espelettepeper

  • 50 g geraspte cheddar

  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

  • 2 eetlepels gehakte bieslook

  • 50 g boter

  • 22 cl melk

  • 1 groot ei

  • 1 koffielepel zout

  • 1 eierdooier

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /2

Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6). Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de bloem, de gist, de kruiden, de kaas, de bieslook, de boter, de melk, het hele ei en het zout toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Laat de deegbal 30 min rusten in de koelkast.

  • 450g bloem
  • 3 koffielepels bakpoeder
  • 1 koffielepel mosterdzaad
  • 1 koffielepel Espelettepeper
  • 50g geraspte cheddar
  • 50g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels gehakte bieslook
  • 50g boter
  • 22cl melk
  • 1 groot ei
  • 1 koffielepel zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /2

Snij het deeg in 12 stukken en vorm hoopjes met een dikte van 2 cm. Leg ze op een plaat met bakpapier, bestrijk met eigeel en zet 15 min in de oven. Laat afkoelen voor het opdienen.

  • 1 eierdooier

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228