- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Schotse shortbread
Schotse shortbread
- Totale tijd 19min
- 10min
Voorbereidingstijd - 9min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (5)
Easy Fry Mega EZ855HF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Easy Fry Mega EZ855BF0 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Dual Easy Fry & Grill XXL EZ9428F0 Air Fryer - 7 programma's - 6,5L + 4,5L Easy Fry Mega EZ855D20 Air Fryer - 8 programma's - 7.5 L Dual Easy Fry XXL, XXL dubbele air fryer, gesynchroniseerde bereiding, 11 L inhoud
Ingrediënten
6 personen
200 g Zachte boter
100 g Bruine suiker
2 g Zeezout
300 g Bloem
2 el Kristalsuiker
Bereiding
Stap 1 /4
Doe de boter, suiker en zout in een grote kom. Klop tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en meng met de vingers. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 1 minuut. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe om een zacht deeg te vormen.
Stap 2 /4
Rol uit tot een dikte van 1,5 cm. Snijd in repen van 7 cm x 2,5 cm en prik de bovenkant licht in met een vork.
Stap 3 /4
Leg de koekjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.
Stap 4 /4
De koekjes moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.