Schotse shortbread - Recepten Easy Fry Mega | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Schotse shortbread

ratings.0

- /5 -

  • Totale tijd 19min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    9min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 200 g Zachte boter

  • 100 g Bruine suiker

  • 2 g Zeezout

  • 300 g Bloem

  • 2 el Kristalsuiker

Bereiding

Stap 1 /4

Doe de boter, suiker en zout in een grote kom. Klop tot een gladde massa. Voeg de bloem toe en meng met de vingers. Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en kneed het 1 minuut. Als het deeg te plakkerig is, voeg dan een beetje bloem toe om een zacht deeg te vormen.

  • 200g Zachte boter
  • 100g Bruine suiker
  • 2g Zeezout
  • 300g Bloem
  • 2el Kristalsuiker

Stap 2 /4

Rol uit tot een dikte van 1,5 cm. Snijd in repen van 7 cm x 2,5 cm en prik de bovenkant licht in met een vork.

Stap 3 /4

Leg de koekjes in het apparaat voorzien van de plaat. Start het kookproces.

Stap 4 /4

De koekjes moeten goudkleurig zijn. Laat ze 2 minuten afkoelen in het mandje, leg ze dan op een rooster en laat ze volledig afkoelen.