- Homepage
- Recipe Details Page
Romige risotto met scampi’s
- Totale tijd 1u 2min
- 10min
Voorbereidingstijd - 52min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
320 g Carnaroli- of Vialone Nano-rijst
250 g Scampi
30 g Gevogeltebouillonpoeder
40 g Boter
50 g Sjalotten
10 cl Droge schuimwijn of witte wijn
15 g Tomatenpuree
6 takje Peterselie
85 cl Water
Zout
40 g Boter
Accessoires
Menger
Bereiding
Stap 1 /9
Doe het water en de gevogeltebouillon in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
30g Gevogeltebouillonpoeder 85cl Water
Menger
Stap 2 /9
Voeg de gespoelde scampi’s toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
250g Scampi
Menger
Stap 3 /9
Laat de scampi’s uitlekken en pel ze. Doe alles wat je van de scampi’s verwijderd hebt in de bouillon. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Menger
Stap 4 /9
Filter de bouillon met een zeef en houd warm.
Stap 5 /9
Doe de rijst en de boter in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
320g Carnaroli- of Vialone Nano-rijst 40g Boter
Menger
Stap 6 /9
Voeg de fijngehakte sjalotten, de tomatenpuree en de witte wijn toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
50g Sjalotten 10cl Droge schuimwijn of witte wijn 15g Tomatenpuree
Menger
Stap 7 /9
Voeg de helft van de bouillon toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Houd de bereiding in de gaten en voeg geleidelijk de bouillon toe tot hij volledig opgenomen is.
Menger
Stap 8 /9
Voeg de in stukjes gesneden scampi’s en de resterende boter toe. Breng op smaak met zout en peper. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Zout 40g Boter
Menger
Stap 9 /9
Werk naar smaak af met verse peterselie. Dien onmiddellijk op.
6takje Peterselie