- Homepage
- Recipe Details Page
Roerei met mimolette en broodjes
- Totale tijd 2u 20min
- 25min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 1u 30min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Bloem
Water
8 cl Melk
1 tl Zout
1 tl Gedroogde bakkersgist
1 tl Suiker
15 g Boter
Lijnzaad
8 Eieren
80 g Boter
75 g Mimolette, geraspt
3 Peterselie
Peper
Accessoires
Klopper Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /8
Giet 10 cl water, melk en gist in de kom van de keukenrobot met het kneed-/hakmes. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Water 8cl Melk 1tl Gedroogde bakkersgist
Kneed- & hakmes
Stap 2 /8
Voeg bloem, suiker, zout en in blokjes gesneden boter toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
300g Bloem 1tl Zout 1tl Suiker 15g Boter
Kneed- & hakmes
Stap 3 /8
Druk aan het einde van het programma op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 4 /8
Druk op 'Start'.
Kneed- & hakmes
Stap 5 /8
Haal aan het einde van het programma het deeg uit de keukenrobot en kneed het enkele ogenblikken op een bebloemd werkvlak. Verdeel het deeg in 6 gelijke stukken en vorm elk stuk tot een gelijkmatige bal. Leg ze op een met bakpapier bedekte plaat, dek ze af met een schone doek en laat 45 minuten rijzen.
Stap 6 /8
Verwarm dan de oven voor op 200°C. Snijd de broodjes bovenaan in, bestrijk ze met water en bestrooi met zaadjes. Plaats de broodjes ongeveer 15 minuten in de oven tot ze lichtjes goudbruin zijn.
Water Lijnzaad
Stap 7 /8
Doe de eieren en 30 g boter in de kom met de klopper. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
8 Eieren 80g Boter
Klopper
Stap 8 /8
Voeg aan het einde van het programma de resterende in stukjes gesneden boter en de geraspte mimolette toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start' .Serveer de roereieren in doormidden gesneden broodjes, kruid ze met peper en bestrooi met gehakte peterselie.
80g Boter 75g Mimolette, geraspt 3 Peterselie Peper
Klopper