- Homepage
- Recipe Details Page
Risotto met erwten en ham
- Totale tijd 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
300 g Arboriorijst
25 g Sjalot
5 cl Olijfolie
8 cl Witte wijn
90 cl Gevogeltebouillon
170 g Diepgevroren erwten
30 g Geraspte Parmezaanse kaas
80 g Parmaham
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25g Sjalot
Ultrablade hakmes
Stap 2 /6
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en giet er de olijfolie bij.
5cl Olijfolie
Ultrablade hakmes
Stap 3 /6
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
300g Arboriorijst 8cl Witte wijn
Menger
Stap 4 /6
Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de erwtjes toe na de pieptoon.
90cl Gevogeltebouillon 170g Diepgevroren erwten
Menger
Stap 5 /6
Voeg de Parmezaanse kaas en de stukjes ham toe. Meng voorzichtig.
30g Geraspte Parmezaanse kaas 80g Parmaham
Stap 6 /6
Proef of de kruiding goed is en dien meteen op.