Risotto met erwten en ham
- Totale tijd 40min
- 10min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
4 personen
300 g Arboriorijst
25 g Sjalot
5 cl Olijfolie
8 cl Witte wijn
90 cl Gevogeltebouillon
170 g Diepgevroren erwten
30 g Geraspte Parmezaanse kaas
80 g Parmaham
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Doe de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 2 /6
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en giet er de olijfolie bij.
Stap 3 /6
Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.
Stap 4 /6
Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de erwtjes toe na de pieptoon.
Stap 5 /6
Voeg de Parmezaanse kaas en de stukjes ham toe. Meng voorzichtig.
Stap 6 /6
Proef of de kruiding goed is en dien meteen op.