Risotto met erwten en ham
Moulinex
Recept door Moulinex

Risotto met erwten en ham

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 40min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 300 g Arboriorijst

  • 25 g Sjalot

  • 5 cl Olijfolie

  • 8 cl Witte wijn

  • 90 cl Gevogeltebouillon

  • 170 g Diepgevroren erwten

  • 30 g Geraspte Parmezaanse kaas

  • 80 g Parmaham

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /6

Doe de gepelde en in grote stukken gesneden sjalot in de mengkom van de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.

  • 25g Sjalot
  • Ultrablade hakmes

Stap 2 /6

Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf en giet er de olijfolie bij.

  • 5cl Olijfolie
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /6

Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de rijst toe na de pieptoon. Voeg de witte wijn toe na de tweede pieptoon.

  • 300g Arboriorijst
  • 8cl Witte wijn
  • Menger

Stap 4 /6

Voeg de gevogeltebouillon toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de erwtjes toe na de pieptoon.

  • 90cl Gevogeltebouillon
  • 170g Diepgevroren erwten
  • Menger

Stap 5 /6

Voeg de Parmezaanse kaas en de stukjes ham toe. Meng voorzichtig.

  • 30g Geraspte Parmezaanse kaas
  • 80g Parmaham

Stap 6 /6

Proef of de kruiding goed is en dien meteen op.

Roerblad SS-185951

Referentie permanent uitverkocht

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Referentie permanent uitverkocht

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Referentie permanent uitverkocht

Haak SS-186228