- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Quiche lorraine
Quiche lorraine
- Totale tijd 55min
- 20min
Voorbereidingstijd - 35min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
6 personen
200 g Gerookt spek
1 Ei
4 Eierdooiers
25 cl Room met 30%V.G.
Zout, peper
2 snuifje Gemalen nootmuskaat
1 Kruimeldeeg
130 g Geraspte kaas
Bereiding
Stap 1 /7
Bak de spekreepjes 2 tot 3 minuten in een koekenpan zonder vetstof. Giet het vet af.
Stap 2 /7
Klop in een kom het ei en de eidooiers los en voeg dan de crème fraiche toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg de nootmuskaat toe. Klop tot je een gladde massa verkrijgt. Zet apart.
Stap 3 /7
Rol het kruimeldeeg uit in een taartvorm van 24 cm. Gebruik de achterkant van je wijsvinger om in een rechte hoek stevig op de bodem en de randen van het deeg te drukken om lucht te verwijderen. Snijd met een mes de randen van de taart gelijk met de vorm om het overtollige deeg te verwijderen.
Stap 4 /7
Strooi de gebakken spekjes over de quichebodem. Bedek met de geraspte kaas. Giet voorzichtig het mengsel van ei en crème fraiche erbij.
Stap 5 /7
Plaats de quiche op de rooster. Zet de bakplaat op de laagste stand in de oven.
Stap 6 /7
Zet het apparaat aan. Activeer het programma BAKE op 180°C en stel de bereidingstijd in op 35 minuten. Druk op START.
Stap 7 /7
Serveer warm of koud. Dien op met groene salade.