- Homepage
- Recipe Details Page
Portugese kabeljauwkroketten
- Totale tijd 1u
- 20min
Voorbereidingstijd - 40min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
300 g aardappelen
250 g gezouten kabeljauw
1 1/2 bos peterselie
1 teentje knoflook
2 eieren
Peper
Accessoires
Stoommandje Ultrablade hakmes
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de aardappelen en snij in blokjes. Giet 0,7 L water in de bak en doe de aardappelen in de stoommand. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Doe na de bereiding de aardappelen in een slakom en maak de robot leeg.
300g aardappelen
Stoommandje
Stap 2 /5
Plaats het ultrablade-hakmes, doe de kabeljauw in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
250g gezouten kabeljauw
Ultrablade hakmes
Stap 3 /5
Pel de teentjes knoflook, pluk de peterselie en doe beide ingrediënten in de bak. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Voeg de eieren toe en mix 10 s.
1 1/2 bos peterselie 1teentje knoflook 2 eieren
Ultrablade hakmes
Stap 4 /5
Giet dit mengsel over de aardappelen en plet met een vork. Breng op smaak met peper en laat 2 u rusten op een koele plaats.
Peper
Stap 5 /5
Maak kleine balletjes met een lepel en bak ze 5 tot 10 min in een frituurpan. Dien onmiddellijk op.