- Homepage
- Recipe Details Page
Pissaladière
- Totale tijd 50min
- 20min
Voorbereidingstijd - 30min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
20 g verse bakkergist (10 g droge gist)
400 g meel
1 koffielepel zout
2 eetlepels olijfolie
1 kg ui
100 g zwarte olijven
10 ansjovisfilets
Accessoires
Kneed- & hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /3
Verwarm de oven voor op 240 °C (th. 8). Doe de gist en 25 cl water in de robot met het mes om te kneden/hakken, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Na 30 s voegt u het meel, het zout en de olijfolie toe.
20g verse bakkergist (10 g droge gist) 400g meel
Kneed- & hakmes
Stap 2 /3
Pel de uien en snij fijn. Doe de ui in een schaal. Wanneer het deeg klaar is, legt u het op een plaat met bakpapier. Leg er een doek over. Maak de robot schoon en plaats de menger. Voeg de olijfolie, de uien en 1 snufje zout toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
Menger
Stap 3 /3
Rol het deeg uit op de plaat en verdeel de gebakken ui over het deeg. Bak gedurende 10 min. Voeg de olijven en de ansjovisfilets toe, zet de oven op 200 ºC (th. 6-7) en laat nog 10 min bakken. Dien lauw of koud op.