Pissaladière
Moulinex
Recept door Moulinex

Pissaladière

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 50min
  • Voorbereidingstijd
    20min
  • Gaartijd
    30min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 20 g verse bakkergist (10 g droge gist)

  • 400 g meel

  • 1 koffielepel zout

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 kg ui

  • 100 g zwarte olijven

  • 10 ansjovisfilets

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /3

Verwarm de oven voor op 240 °C (th. 8). Doe de gist en 25 cl water in de robot met het mes om te kneden/hakken, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Na 30 s voegt u het meel, het zout en de olijfolie toe.

  • 20g verse bakkergist (10 g droge gist)
  • 400g meel
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /3

Pel de uien en snij fijn. Doe de ui in een schaal. Wanneer het deeg klaar is, legt u het op een plaat met bakpapier. Leg er een doek over. Maak de robot schoon en plaats de menger. Voeg de olijfolie, de uien en 1 snufje zout toe. Vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • Menger

Stap 3 /3

Rol het deeg uit op de plaat en verdeel de gebakken ui over het deeg. Bak gedurende 10 min. Voeg de olijven en de ansjovisfilets toe, zet de oven op 200 ºC (th. 6-7) en laat nog 10 min bakken. Dien lauw of koud op.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228