- Homepage
- Recipe Details Page
Petit salé met linzen
- Totale tijd 55min
- 5min
Voorbereidingstijd - 50min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
2 personen
125 g Rauwe linzen
50 g Wortels
25 g Ajuin
2 cl Olijfolie
250 g Half gezouten buikspek
100 g Gerookte worsten
8 g Kalfsfond
0.5 el Maïzena®
1 el Water
0.5 bladje Laurierblaadjes
40 cl Water
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /6
Los de Maïzena® in een apart kommetje op in het water.
0.5el Maïzena® 1el Water
Stap 2 /6
Doe de in grote stukken gesneden ajuin in de keukenmachine en bevestig het Ultrablade-hakmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
25g Ajuin
Ultrablade hakmes
Stap 3 /6
Vervang het Ultrablade-hakmes door de mengstaaf. Voeg de stukjes wortel en de olie toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
50g Wortels 2cl Olijfolie
Menger
Stap 4 /6
Voeg de linzen toe, het in vier lange plakken gesneden buikspek, de worstjes, de kalfsfond, de laurier en het water toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
125g Rauwe linzen 250g Half gezouten buikspek 100g Gerookte worsten 8g Kalfsfond 0.5bladje Laurierblaadjes 40cl Water
Menger
Stap 5 /6
Giet het mengsel van Maïzena® en water in de kom van de keukenmachine. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'.
Menger
Stap 6 /6
Dien warm op.