Perzik briochebroodjes - Recepten Companion | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Perzik briochebroodjes

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 0min
  • Voorbereidingstijd
    0min
  • Gaartijd
    0min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

6 personen

  • 500 g Deegmeel

  • 2 tl Gedroogde gist

  • 200 g Volle crème fraîche

  • 60 g Suiker

  • 1.5 Ei op kamertemperatuur

  • 100 g Volle melk

  • 0.5 tl Zout

  • 6 Perziken

  • 1 el Gesmolten boter

  • 40 g Bloem

  • 100 g Suiker

  • 1 tl Kaneel

  • 1 Ei

  • Parelsuiker

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /9

Giet de melk en de gist in de mengkom met het kneed- & hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 2tl Gedroogde gist
  • 100g Volle melk
  • Kneed- & hakmes

Stap 2 /9

Voeg de stukjes boter, de bloem, de suiker, het zout en het ei toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".

  • 500g Deegmeel
  • 200g Volle crème fraîche
  • 60g Suiker
  • 1.5 Ei op kamertemperatuur
  • 0.5tl Zout
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /9

Doe het deeg over in een kom en dek af met een schone oek. Laat het deeg ten minste 1 uur en 30 minuten rijzen.

Stap 4 /9

Dompel de perziken 1 minuut onder in een grote pan met kokend water. Laat ze uitlekken en pel ze. Snijd ze in 8 en doe ze in een grote kom.

  • 6 Perziken

Stap 5 /9

Voeg de bloem, de suiker, de gesmolten boter en de kaneel toe en meng alles om de perziken te bedekken.

  • 1el Gesmolten boter
  • 40g Bloem
  • 100g Suiker
  • 1tl Kaneel

Stap 6 /9

Verwarm de oven voor op 160°C.

Stap 7 /9

Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in gelijke delen.

Stap 8 /9

Rol het deeg uit tot cirkels en leg de perzikvulling erop. Vouw de randen van het deeg over het fruit en bestrijk met losgeklopt ei. Bestrooi met parelsuiker.

  • 1 Ei
  • Parelsuiker

Stap 9 /9

Bak gedurende 30 minuten.