- Homepage
- Recipe Details Page
Perzik briochebroodjes
- Totale tijd 0min
- 0min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
500 g Deegmeel
2 tl Gedroogde gist
200 g Volle crème fraîche
60 g Suiker
1.5 Ei op kamertemperatuur
100 g Volle melk
0.5 tl Zout
6 Perziken
1 el Gesmolten boter
40 g Bloem
100 g Suiker
1 tl Kaneel
1 Ei
Parelsuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Giet de melk en de gist in de mengkom met het kneed- & hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
2tl Gedroogde gist 100g Volle melk
Kneed- & hakmes
Stap 2 /9
Voeg de stukjes boter, de bloem, de suiker, het zout en het ei toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
500g Deegmeel 200g Volle crème fraîche 60g Suiker 1.5 Ei op kamertemperatuur 0.5tl Zout
Kneed- & hakmes
Stap 3 /9
Doe het deeg over in een kom en dek af met een schone oek. Laat het deeg ten minste 1 uur en 30 minuten rijzen.
Stap 4 /9
Dompel de perziken 1 minuut onder in een grote pan met kokend water. Laat ze uitlekken en pel ze. Snijd ze in 8 en doe ze in een grote kom.
6 Perziken
Stap 5 /9
Voeg de bloem, de suiker, de gesmolten boter en de kaneel toe en meng alles om de perziken te bedekken.
1el Gesmolten boter 40g Bloem 100g Suiker 1tl Kaneel
Stap 6 /9
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 7 /9
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in gelijke delen.
Stap 8 /9
Rol het deeg uit tot cirkels en leg de perzikvulling erop. Vouw de randen van het deeg over het fruit en bestrijk met losgeklopt ei. Bestrooi met parelsuiker.
1 Ei Parelsuiker
Stap 9 /9
Bak gedurende 30 minuten.