Perzik briochebroodjes
- Totale tijd 0min
- 0min
Voorbereidingstijd - 0min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
500 g Deegmeel
2 tl Gedroogde gist
200 g Volle crème fraîche
60 g Suiker
1.5 Ei op kamertemperatuur
100 g Volle melk
0.5 tl Zout
6 Perziken
1 el Gesmolten boter
40 g Bloem
100 g Suiker
1 tl Kaneel
1 Ei
Parelsuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /9
Giet de melk en de gist in de mengkom met het kneed- & hakmes. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 2 /9
Voeg de stukjes boter, de bloem, de suiker, het zout en het ei toe. Vergrendel het deksel met de dop en druk op "Start".
Stap 3 /9
Doe het deeg over in een kom en dek af met een schone oek. Laat het deeg ten minste 1 uur en 30 minuten rijzen.
Stap 4 /9
Dompel de perziken 1 minuut onder in een grote pan met kokend water. Laat ze uitlekken en pel ze. Snijd ze in 8 en doe ze in een grote kom.
Stap 5 /9
Voeg de bloem, de suiker, de gesmolten boter en de kaneel toe en meng alles om de perziken te bedekken.
Stap 6 /9
Verwarm de oven voor op 160°C.
Stap 7 /9
Leg het deeg op een met bloem bestoven oppervlak en verdeel het in gelijke delen.
Stap 8 /9
Rol het deeg uit tot cirkels en leg de perzikvulling erop. Vouw de randen van het deeg over het fruit en bestrijk met losgeklopt ei. Bestrooi met parelsuiker.
Stap 9 /9
Bak gedurende 30 minuten.