Parijse custardtaart - Recepten Kitchen Machines Touch | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Parijse custardtaart

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 2u
  • Voorbereidingstijd
    45min
  • Gaartijd
    15min
  • Afkoeltijd
    1u

Ingrediënten

8 personen

  • 1 kruimeldeeg

  • 32 cl volle melk

  • 20 cl dubbele room

  • 15 cl water

  • 1 vanillestokje

  • 4 eenheid eieren

  • 3 stuk eierdooiers

  • 160 g suiker

  • 60 g maizena

Accessoires

  • Flex Whisk
    Flex Whisk

Bereiding

Stap 1 /9

Dit recept vereist een basisvoorbereiding: vel kruimeldeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt: 15min bereidingstijd en 30 min rusttijd in de koelkast.

  • 1 kruimeldeeg

Stap 2 /9

Rol met behulp van een deegroller het zanddeeg uit over het aanrecht tot een dikte van 3 à 4 mm.

  • 1 kruimeldeeg

Stap 3 /9

Vet een bakvorm in met boter en plaats het deeg erin. Duw het deeg voorzichtig met de vingers tegen de rand van de bakvorm en laat het overtollige deeg erboven uitsteken. Zet ze voor minstens 30 minuten in de ijskast.

Stap 4 /9

Laat de melk, de room, het water en de vanillezaadjes koken in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.

  • 32cl volle melk
  • 20cl dubbele room
  • 15cl water
  • 1 vanillestokje

Stap 5 /9

Doe de eieren, de eierdooiers, de suiker en het maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.

  • 4eenheid eieren
  • 3stuk eierdooiers
  • 160g suiker
  • 60g maizena
  • Flex Whisk

Stap 6 /9

Giet het warme melkmengsel geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.

  • Flex Whisk

Stap 7 /9

Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden.

Stap 8 /9

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Stap 9 /9

Giet het mengsel op de bodem van zanddeeg. Laat 30 minuten bakken op 220 graden en vervolgens 15 minuten op 180 graden.