- Homepage
- Recipe Details Page
Parijse custardtaart
- Totale tijd 2u
- 45min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 kruimeldeeg
32 cl volle melk
20 cl dubbele room
15 cl water
1 vanillestokje
4 eenheid eieren
3 stuk eierdooiers
160 g suiker
60 g maizena
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /8
Rol met behulp van een deegroller het zanddeeg uit over het aanrecht tot een dikte van 3 à 4 mm.
1 kruimeldeeg
Stap 2 /8
Vet een bakvorm in met boter en plaats het deeg erin. Duw het deeg voorzichtig met de vingers tegen de rand van de bakvorm en laat het overtollige deeg erboven uitsteken. Zet ze voor minstens 30 minuten in de ijskast.
Stap 3 /8
Laat de melk, de room, het water en de vanillezaadjes koken in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.
32cl volle melk 20cl dubbele room 15cl water 1 vanillestokje
Stap 4 /8
Doe de eieren, de eierdooiers, de suiker en het maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
4eenheid eieren 3stuk eierdooiers 160g suiker 60g maizena
Flex Whisk
Stap 5 /8
Giet het warme melkmengsel geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.
Flex Whisk
Stap 6 /8
Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden.
Stap 7 /8
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 8 /8
Giet het mengsel op de bodem van zanddeeg. Laat 30 minuten bakken op 220 graden en vervolgens 15 minuten op 180 graden.