Parijse custardtaart
- Totale tijd 2u
- 45min
Voorbereidingstijd - 15min
Gaartijd - 1u
Afkoeltijd
Ingrediënten
8 personen
1 kruimeldeeg
32 cl volle melk
20 cl dubbele room
15 cl water
1 vanillestokje
4 eenheid eieren
3 stuk eierdooiers
160 g suiker
60 g maizena
Accessoires
Flex Whisk
Bereiding
Stap 1 /9
Dit recept vereist een basisvoorbereiding: vel kruimeldeeg. Heb je dat gedaan voordat je verder gaat met dit recept? Zo niet, kun je toegang krijgen tot het blok "Vereiste" door terug te keren naar het hoofdscherm van de recept. Het duurt: 15min bereidingstijd en 30 min rusttijd in de koelkast.
Stap 2 /9
Rol met behulp van een deegroller het zanddeeg uit over het aanrecht tot een dikte van 3 à 4 mm.
Stap 3 /9
Vet een bakvorm in met boter en plaats het deeg erin. Duw het deeg voorzichtig met de vingers tegen de rand van de bakvorm en laat het overtollige deeg erboven uitsteken. Zet ze voor minstens 30 minuten in de ijskast.
Stap 4 /9
Laat de melk, de room, het water en de vanillezaadjes koken in een steelpan. Roer regelmatig met een spatel.
Stap 5 /9
Doe de eieren, de eierdooiers, de suiker en het maïszetmeel in de kom van de keukenrobot. Druk op 'Start'.
Stap 6 /9
Giet het warme melkmengsel geleidelijk bij het mengsel en laat de keukenrobot draaien.
Stap 7 /9
Doe alles in de pan en breng het mengsel aan de kook. Roer het geheel aanhoudend door elkaar met behulp van een garde. De consistentie moet voller en dikker worden.
Stap 8 /9
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Stap 9 /9
Giet het mengsel op de bodem van zanddeeg. Laat 30 minuten bakken op 220 graden en vervolgens 15 minuten op 180 graden.