- Homepage
- Recipe Details Page
Paasbrioche
- Totale tijd 40min
- 15min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
5 personen
250 g gekonfijt fruit
13 cl magere melk
12 g verse bakkersgist
300 g witte bloem
2 eierdooiers
3 g fijn zout
40 g suiker
40 g boter
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /6
Snij het gekonfijt fruit in kleine stukjes en zet ze apart.
250g gekonfijt fruit
Stap 2 /6
Doe de melk en het gist in de robot voorzien van het mes om te kneden/ hakken, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
13cl magere melk 12g verse bakkersgist
Kneed- & hakmes
Stap 3 /6
Voeg het meel, de 2 eierdooiers, het zout, de suiker en de boter toe. Start het deegprogramma P2.
300g witte bloem 2 eierdooiers 3g fijn zout 40g suiker 40g boter
Kneed- & hakmes
Stap 4 /6
Doe het deeg aan het einde van het programma in een slakom en laat het 1 tot 2 uur rusten op een tochtvrije plaats.
Stap 5 /6
Meng het gekonfijt fruit door het deeg. Vorm 3 ballen en leg ze in een cakevorm tegen elkaar. Bedek de vorm met een doek en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
250g gekonfijt fruit
Stap 6 /6
Verwarm de oven voor op 170 °C (th. 5/6). Zet de vorm 25 min in de oven.