Paasbrioche
Moulinex
Recept door Moulinex

Paasbrioche

ratings.0

-/5

  • Totale tijd 40min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

5 personen

  • 250 g gekonfijt fruit

  • 13 cl magere melk

  • 12 g verse bakkersgist

  • 300 g witte bloem

  • 2 eierdooiers

  • 3 g fijn zout

  • 40 g suiker

  • 40 g boter

Accessoires

  • Kneed- & hakmes
    Kneed- & hakmes

Bereiding

Stap 1 /6

Snij het gekonfijt fruit in kleine stukjes en zet ze apart.

  • 250g gekonfijt fruit

Stap 2 /6

Doe de melk en het gist in de robot voorzien van het mes om te kneden/ hakken, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 13cl magere melk
  • 12g verse bakkersgist
  • Kneed- & hakmes

Stap 3 /6

Voeg het meel, de 2 eierdooiers, het zout, de suiker en de boter toe. Start het deegprogramma P2.

  • 300g witte bloem
  • 2 eierdooiers
  • 3g fijn zout
  • 40g suiker
  • 40g boter
  • Kneed- & hakmes

Stap 4 /6

Doe het deeg aan het einde van het programma in een slakom en laat het 1 tot 2 uur rusten op een tochtvrije plaats.

Stap 5 /6

Meng het gekonfijt fruit door het deeg. Vorm 3 ballen en leg ze in een cakevorm tegen elkaar. Bedek de vorm met een doek en laat het deeg 1 uur op kamertemperatuur rijzen.

  • 250g gekonfijt fruit

Stap 6 /6

Verwarm de oven voor op 170 °C (th. 5/6). Zet de vorm 25 min in de oven.

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228