- Homepage
- Recipe Details Page
Osso bucco
- Totale tijd 2u 10min
- 10min
Voorbereidingstijd - 2u
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
4 personen
1 kg kalfsschenkel
80 g ui
1 teentje knoflook
250 g wortelen
50 g witte selder
5 cl olijfolie
10 cl witte wijn
400 g gepelde tomaten (uit blik)
40 cl bouillon
1 citroen
2 laurierblaadjes
20 g bloem
Zout
Peper
Accessoires
Ultrablade hakmes Menger
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de uien en de knoflook en snij in grote stukken. Schil de wortelen en snij in schijfjes. Snij de selder in stukken.
80g ui 1teentje knoflook 250g wortelen 50g witte selder
Stap 2 /5
Plaats het ultrablade-hakmes, doe de ui en de knoflook in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
80g ui 1teentje knoflook
Ultrablade hakmes
Stap 3 /5
Vervang het mes door de menger. Voeg de olie en de witte selder toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Voeg na 2 min de witte wijn toe.
50g witte selder 5cl olijfolie 10cl witte wijn
Menger
Stap 4 /5
Voeg na afloop van het programma het door bloem gerolde kalfsvlees, de wortelen, de tomaten, de bouillon, de helft van de citroenschil en de laurier toe. Voeg peper en zout toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.
1kg kalfsschenkel 250g wortelen 400g gepelde tomaten (uit blik) 40cl bouillon 1 citroen 2 laurierblaadjes 20g bloem Zout Peper
Menger
Stap 5 /5
Bestrooi het gerecht met citroenschil en dien het op wanneer de bereiding klaar is.
1 citroen