Osso bucco
Moulinex
Recept door Moulinex

Osso bucco

Beoordeling met vier sterren (gemiddeld)

4/5

  • Totale tijd 2u 10min
  • Voorbereidingstijd
    10min
  • Gaartijd
    2u
  • Afkoeltijd
    0min

Ingrediënten

4 personen

  • 1 kg kalfsschenkel

  • 80 g ui

  • 1 teentje knoflook

  • 250 g wortelen

  • 50 g witte selder

  • 5 cl olijfolie

  • 10 cl witte wijn

  • 400 g gepelde tomaten (uit blik)

  • 40 cl bouillon

  • 1 citroen

  • 2 laurierblaadjes

  • 20 g bloem

  • Zout

  • Peper

Accessoires

  • Ultrablade hakmes
    Ultrablade hakmes
  • Menger
    Menger

Bereiding

Stap 1 /5

Schil de uien en de knoflook en snij in grote stukken. Schil de wortelen en snij in schijfjes. Snij de selder in stukken.

  • 80g ui
  • 1teentje knoflook
  • 250g wortelen
  • 50g witte selder

Stap 2 /5

Plaats het ultrablade-hakmes, doe de ui en de knoflook in de robot, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 80g ui
  • 1teentje knoflook
  • Ultrablade hakmes

Stap 3 /5

Vervang het mes door de menger. Voeg de olie en de witte selder toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'. Voeg na 2 min de witte wijn toe.

  • 50g witte selder
  • 5cl olijfolie
  • 10cl witte wijn
  • Menger

Stap 4 /5

Voeg na afloop van het programma het door bloem gerolde kalfsvlees, de wortelen, de tomaten, de bouillon, de helft van de citroenschil en de laurier toe. Voeg peper en zout toe, vergrendel het deksel en druk op 'Start'.

  • 1kg kalfsschenkel
  • 250g wortelen
  • 400g gepelde tomaten (uit blik)
  • 40cl bouillon
  • 1 citroen
  • 2 laurierblaadjes
  • 20g bloem
  • Zout
  • Peper
  • Menger

Stap 5 /5

Bestrooi het gerecht met citroenschil en dien het op wanneer de bereiding klaar is.

  • 1 citroen

Roerblad SS-185951

Roerblad SS-185951

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186082

Bakkuip SS-186157

Bakkuip SS-186157

Haak SS-186228

Haak SS-186228