- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Naan met knoflook
Naan met knoflook
- Totale tijd 2u 52min
- 15min
Voorbereidingstijd - 7min
Gaartijd - 2u 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
18 cl Water
8 g Gedroogde bakkersgist (2 tl)
500 g Patisseriebloem
1 tl Fijn zout
1 tl Fijne kristalsuiker
2 tl Knoflookpoeder
1 Yoghurt (125 g)
4 el Neutrale olie
Olijfolie
Bereiding
Stap 1 /5
Giet het warme water en de broodgist in een kommetje. Meng goed en laat 5 minuten rusten.
Stap 2 /5
Doe de bloem samen met de suiker, het zout en het knoflookpoeder in een kom en meng door elkaar. Meng en voeg dan de in warm water opgeloste gist toe. Voeg de yoghurt en de neutrale olie toe. Kneed alles door elkaar, dek af met een doek en laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.
Stap 3 /5
Verdeel het deeg in 6 porties en vorm er 6 balletjes van. Dek af met een doek en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur. Rol de deegbolletjes met een deegroller uit tot cirkels met een diameter van ongeveer 12 cm.
Stap 4 /5
Leg 2 naan op de bakplaat. Verstuif er wat olijfolie overheen. Als je geen spray hebt, dan kan je ze ook met behulp van een kwastje lichtjes met olie bestrijken. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 5 /5
Serveer warm of koud.