- Homepage
- Recipe Details Page
Muffins met kersen en amandelen
- Totale tijd 44min
- 15min
Voorbereidingstijd - 29min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ingrediënten
6 personen
200 g Bloem
120 g Bruine suiker
15 cl Melk
2 Eieren
40 g Boter
1 zakje Bakpoeder
200 g Kersen
100 g Hele, gepelde amandelen
2 zakje Vanillesuiker
Accessoires
Kneed- & hakmes
Bereiding
Stap 1 /10
Verwarm de oven voor op 180°C.
Stap 2 /10
Was, ontpit en weeg de kersen af. Zet aan de kant.
200g Kersen
Stap 3 /10
Doe de amandelen in de kom met het kneed-/breekmes. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
100g Hele, gepelde amandelen
Kneed- & hakmes
Stap 4 /10
Voeg de in stukjes gesneden boter toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
40g Boter
Kneed- & hakmes
Stap 5 /10
Laat 10 minuten afkoelen zonder deksel.
Stap 6 /10
Voeg de bloem, de gist, de bruine suiker, de melk en de eieren toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
200g Bloem 120g Bruine suiker 15cl Melk 2 Eieren 1zakje Bakpoeder
Kneed- & hakmes
Stap 7 /10
Voeg de kersen toe aan het mengsel en meng voorzichtig.
Stap 8 /10
Verdeel het mengsel over de muffinvormpjes en vul ze voor drie vierde.
Stap 9 /10
Bestrooi licht met vanillesuiker.
2zakje Vanillesuiker
Stap 10 /10
Zet 20 minuten in de oven. Laat het afkoelen alvorens het te serveren.