Moelleux van chocolade
- Totale tijd 35min
- 10min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 0min
Afkoeltijd
Ontdek het volledige gamma
Meer weergeven - Ontdek het volledige gamma -
Ingrediënten
6 personen
120 g Fondant chocolade
40 g Boter
3 Eieren
40 g Suiker
25 g Bloem
20 g Amandelpoeder
Water
Boter
20 g Suiker
Accessoires
Menger Klopper Stoom- accessoire
Bereiding
Stap 1 /15
Doe de chocolade en de boter in de kom van de keukenmachine met de menger. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'. Schraap, indien nodig, na de pieptoon de randen van de kom.
Stap 2 /15
Doe de bereiding in een slakom.
Stap 3 /15
Scheid de eiwitten van de eierdooiers in kommetjes en zet aan de kant.
Stap 4 /15
Doe de eierdooiers en de suiker in de kom, zonder de kom of de mengstaaf te spoelen. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 5 /15
Voeg de bloem en het amandelpoeder toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 6 /15
Voeg de gesmolten fondant chocolade toe. Sluit het deksel met de vulstop en druk op 'Start'.
Stap 7 /15
Doe het deeg in de slakom en was de kom van de keukenmachine.
Stap 8 /15
Maak de kom volledig droog en bevestig de klopper.
Stap 9 /15
Voeg de eiwitten toe. Sluit het deksel zonder de vulstop en druk op 'Start'. Voeg de resterende suiker toe na de pieptoon.
Stap 10 /15
Voeg 1/3 van het eiwit toe aan het chocoladedeeg. Meng met een klopper om het deeg los te maken. Roer de rest van het eiwit door het mengsel met een spatel.
Stap 11 /15
Smeer 6 ovenschaaltjes met een diameter van 8,5 cm in met boter. Verdeel het deeg tot halverwege de ovenschaaltjes.
Stap 12 /15
Bedek elk ovenschaaltje met huishoudfolie en zet de schaaltjes in de externe stoomkoker.
Stap 13 /15
Spoel de kom en giet 0,7 l water in de kom van de keukenmachine zonder accessoires. Sluit het deksel zonder de vulstop. Plaats de externe stoomkoker met de moelleux van chocolade. Druk op 'Start'.
Stap 14 /15
Wacht 5 minuten zonder te verwarmen totdat de gebakjes niet meer garen en afgekoeld zijn.
Stap 15 /15
Haal met een pannenlap elk gebakje uit de vorm. Leg op een bord en dien op met de crème anglaise.