- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Millionaire's shortbread
Millionaire's shortbread
- Totale tijd 4u 25min
- 15min
Voorbereidingstijd - 25min
Gaartijd - 3u 45min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
8 personen
150 g Zachte boter
40 g Bruine suiker
190 g Gewone witte bloem
1 snuifje Zout
0.5 tl Vanille-extract
130 g Licht gezouten boter
100 g Bruine suiker
400 g Gecondenseerde zoete melk
2 el Acaciahoning
0.5 tl Vanille-extract
85 g Magere room 30% V.G.
150 g Pure kookchocolade
Bereiding
Stap 1 /8
Maak het zanddeeg: Bekleed een taartvorm van 25 op 20 cm met bakpapier.
Stap 2 /8
Meng in de kom van de keukenmachine of met een elektrische mixer de zachte boter, de bruine suiker, de bloem, het zout en het vanille-extract tot je een mengsel met een zanderige textuur verkrijgt. Blijf kloppen tot je een glad mengsel verkrijgt. Druk het deeg in de bodem van het blik en zorg ervoor dat je een vlak, egaal geheel verkrijgt.
Stap 3 /8
Plaats de bakvorm op de rooster. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.
Stap 4 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 25 minuten. Druk op START.
Stap 5 /8
Haal het zanddeeg uit de oven, zet het op een rooster en laat het afkoelen in de bakvorm.
Stap 6 /8
Bereid de karamel: doe de blokjes halfgezouten boter, de bruine suiker, de gezoete gecondenseerde melk en de honing in een steelpan. Verwarm op een laag vuur gedurende 15 tot 20 minuten en blijf voortdurend roeren met een houten lepel om te voorkomen dat de karamel aan de bodem van de pan blijft plakken. Het mengsel moet een mooie karamelkleur krijgen en een beetje dik worden. Haal van het vuur en voeg het vanille-extract toe. Giet de karamel over het zanddeeg in de bakvorm. Laat afkoelen en zet daarna voor minstens 45 minuten in de ijskast.
Stap 7 /8
Bereid de chocoladeganache: doe de slagroom en de gehakte chocolade in een steelpan. Verwarm op een laag vuur en blijf roeren tot je een gladde ganache verkrijgt.
Stap 8 /8
Giet de ganache over de afgekoelde karamel in de bakvorm en zet het 1 à 2 uur in de ijskast voordat je het zanddeeg in 16 vierkantjes snijdt.