Millionaire's shortbread - Recepten Multifunction Airfryer Oven Digital | Moulinex
Moulinex
Recept door Moulinex

Millionaire's shortbread

ratings.0

-/5 -

  • Totale tijd 4u 25min
  • Voorbereidingstijd
    15min
  • Gaartijd
    25min
  • Afkoeltijd
    3u 45min

Ingrediënten

8 personen

  • 150 g Zachte boter

  • 40 g Bruine suiker

  • 190 g Gewone witte bloem

  • 1 snuifje Zout

  • 0.5 tl Vanille-extract

  • 130 g Licht gezouten boter

  • 100 g Bruine suiker

  • 400 g Gecondenseerde zoete melk

  • 2 el Acaciahoning

  • 0.5 tl Vanille-extract

  • 85 g Magere room 30% V.G.

  • 150 g Pure kookchocolade

Bereiding

Stap 1 /8

Maak het zanddeeg: Bekleed een taartvorm van 25 op 20 cm met bakpapier.

Stap 2 /8

Meng in de kom van de keukenmachine of met een elektrische mixer de zachte boter, de bruine suiker, de bloem, het zout en het vanille-extract tot je een mengsel met een zanderige textuur verkrijgt. Blijf kloppen tot je een glad mengsel verkrijgt. Druk het deeg in de bodem van het blik en zorg ervoor dat je een vlak, egaal geheel verkrijgt.

  • 150g Zachte boter
  • 40g Bruine suiker
  • 190g Gewone witte bloem
  • 1snuifje Zout
  • 0.5tl Vanille-extract

Stap 3 /8

Plaats de bakvorm op de rooster. Zet de bakplaat op de middelste stand in de oven.

Stap 4 /8

Zet het apparaat aan. Selecteer het programma BAKE op 200°C en stel de bereidingstijd in op 25 minuten. Druk op START.

Stap 5 /8

Haal het zanddeeg uit de oven, zet het op een rooster en laat het afkoelen in de bakvorm.

Stap 6 /8

Bereid de karamel: doe de blokjes halfgezouten boter, de bruine suiker, de gezoete gecondenseerde melk en de honing in een steelpan. Verwarm op een laag vuur gedurende 15 tot 20 minuten en blijf voortdurend roeren met een houten lepel om te voorkomen dat de karamel aan de bodem van de pan blijft plakken. Het mengsel moet een mooie karamelkleur krijgen en een beetje dik worden. Haal van het vuur en voeg het vanille-extract toe. Giet de karamel over het zanddeeg in de bakvorm. Laat afkoelen en zet daarna voor minstens 45 minuten in de ijskast.

  • 130g Licht gezouten boter
  • 100g Bruine suiker
  • 400g Gecondenseerde zoete melk
  • 2el Acaciahoning
  • 0.5tl Vanille-extract

Stap 7 /8

Bereid de chocoladeganache: doe de slagroom en de gehakte chocolade in een steelpan. Verwarm op een laag vuur en blijf roeren tot je een gladde ganache verkrijgt.

  • 85g Magere room 30% V.G.
  • 150g Pure kookchocolade

Stap 8 /8

Giet de ganache over de afgekoelde karamel in de bakvorm en zet het 1 à 2 uur in de ijskast voordat je het zanddeeg in 16 vierkantjes snijdt.