- Homepage
- Vind een recept
- Al onze recepten
- Loempia's met kip
Loempia's met kip
- Totale tijd 1u 2min
- 20min
Voorbereidingstijd - 12min
Gaartijd - 30min
Afkoeltijd
Compatibele toestellen (1)
Ingrediënten
4 personen
7 g Shiitake paddenstoelen
20 g Rijstnoedels
100 g Wortels (ongeveer 2)
300 g Kipfilets
0.5 Middelgrote ui
0.5 tl Verse gember
20 bladje Verse koriander
1 el Sesamolie
2 el Sojasaus
6 bladje Brickdeeg
30 g Gesmolten boter
Neutrale olie
Sojasaus
Slakrop
Verse munt
Accessoires
Frietmandje
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de zwarte paddenstoelen in een kom met lauw water en laat 30 minuten weken. Doe de rijstvermicelli in een andere kom en bedek met lauw water. Laat 30 minuten weken. Rasp de wortelen met een grove rasp, of snijd ze in dunne plakjes en vervolgens in staafjes van ongeveer 8 cm lang.
Stap 2 /8
Doe de fijngesneden kip en ui in een blender. Mix zachtjes. Doe het mengsel in een kom en voeg de geraspte wortelen of wortelstaafjes toe. Knijp de zwarte paddenstoelen tussen je vingers uit om het vocht eruit te wringen. Snijd ze in kleine stukjes en voeg ze toe. Wring de rijstnoedels op dezelfde manier uit en knip ze dan met een schaar in kleine noedels van ongeveer 4 cm lang. Voeg ze toe aan de kom. Rasp de gember en verwijder de korianderblaadjes en voeg toe aan de kom. Voeg de sesamolie en sojasaus toe. Meng tot de vulling mooi glad is.
Stap 3 /8
Rol een vel brickdeeg uit. Leg een flinke lepel van de vulling langs de onderste rand van het brickdeeg.
Stap 4 /8
Rol een deel van het brickdeeg over de vulling, zorg dat het de vulling goed omsluit en vouw dan de zijkanten naar het midden toe, aan weerszijden van de vulling. Rol op tot het einde van het vel. Maak de naad dicht met een beetje gesmolten boter. Smeer de loempia's met een kwastje aan alle kanten lichtjes in met olie.
Stap 5 /8
Leg de loempia's in het frituurmandje. Zet het frituurmandje op de middelste stand in de oven.
Stap 6 /8
Zet het apparaat aan. Selecteer het programma AIR FRY op 200°C en stel de bereidingstijd in op 12 minuten. Druk op START.
Stap 7 /8
Bak indien nodig even verder tot ze mooi goudbruin zijn.
Stap 8 /8
Serveer met sojasaus, slablaadjes en takjes munt.